Tíz Kossuth-díjat érdemlő anime-blogger.

A tíz (legnyomorékabb) Kossuth-díjat érdemlő anime-blogger.

Rövid értekezés a listaírásról.

Létezik egy különös jelenség, ami az intellektuális (hanyatlás) felemelkedés fenomenológiájában az első lépcsőfok szerepét tölti be: a tízes lista. Minthogy mostanában megint népszerűek lettek a tízes listák, a népszerűségi hullámot meglovagolva ezeknek szentelnék egy rövidke bejegyzést, a listakészítés folyamatát egy általam választott témán demonstrálva (lásd a címet).

A tízes lista mögötti Raison D’étre (az Ergo Proxyból ismered a kifejezést, lefogadom).

Felmerülhet a kérdés, hogy mi célból írjunk egyáltalán tízes listát,  hiszen annyi témáról írhatnánk jó stílusú, vicces vagy épp komoly hangvitelű, elgondolkoztató bejegyzéseket. Hogy ezt a nyugtalanító kérdést félresöpörhessünk, és eljussunk a listaírás MIÉRTjétől a HOGYANjáig, szeretném röviden illusztrálni  a listaírás rövid történetét, majd egy modern listaíró mentalitását, hogy megérthessük a blogger-agy mélyében zajló folyamatokat, és összeegyeztethessük a listaírás ősi tradíciójával.

Ókor: A listaírás kezdetei. Az első listaíró: ISTEN.

Már a tízes lista természetéből is nyilvánvaló, hogy egy ilyen elemi erejű műfaj nem eredhet átlag halandótól. Az első tízes lista természetesen a tízparancsolat, és mi sem mutatja a műfaj zsenialitását jobban annál, hogy az egyházatyák listái (hét főbűn, szentháromság, etc.) képtelenek elérni a tízes számot. A keresztény Tradíciótól elszakadva is az Isteni gondolat hatja át a ókor listáit.

Középkor: A mágikus listaírás. Híres Listaíró: Paracelsus.

A listaírás tradíciója a középkorban két ágon halad tovább: a Kódexíró tradíció és az alkímia gyakorlói követte listaírási tradíció a számosság fontosságát hangsúlyozta, az isteni szikrát megőrizve:  Az egyházi tradíció mellett az alkimista és egyéb mágikus rendszerek, (pl. a Kabbalisztika Szefirotikus rendszere, ami tíz isteni emanációt feltételez) ága mellett azonban megjelenik a világi ág, amely később háttérbe szorítja a lista isteni eredetét, és amely a humanista ideál listakoncepciójába torkollik.

Újkor: A humanista listaírás. Híres listaírók: Thomas Jefferson, Petőfi Sándor.

A listaírás ekkor már a felvilágosodás szellemében történik, a humanista ideálnak hála a politikai listák mindennaposak. Az itthon leginkább közismert ilyen lista  a 12 pont. Petőfiék listája a tízes lista tökéletességét nem érhette el, minthogy a Pilvax és a nyomda között nem tudták eldönteni, mi maradjon ki a listáról. Egy másik elmélet a 12 pont számosságáról, hogy a lista 12 pontja a  formai kifejezése a forradalmi gondolatoknak. A listák történetét Marx tőkéje és Simmeltől a pénz filozófiája végképp átformálja, megadva az eszmei löketet a jelenkori kapitalista listaideál létrejöttéhez.

Jelen: A kapitalista listaírás. Híres Listaíró szervezet: The Rolling Stone.

A jelenkori listaírás a kapitalista tradíció virágba borulásának, a modern, 20. századi szórakoztatóipar gyümölcsének tekintendő. A kommersz körök eladási listái, avagy a TOP TEN listák a globális kapitalizmus elterjedésével általánossá váltak, így került a kapitalista populáris kultúra fogalmi hálózatába a tízes lista jelenkori inkarnációja. Az internet elterjedésével a modern ember szócsövei, a bloggerek listái átvették ezt a listakoncepciót.

A  blogger két okból használja a tízes listát: egyrészt a lista fogalmi többlete miatt, ami egy bizonyos rangsort fejez ki ( a tíz leg- ) másrészt a listák egyszerűsége miatt, hiszen tíz tételt egy témában  ízlés szerint rangsorolni egy csimpánznak sem nehéz feladat, (feltéve ha a tételek banánok, és íz szerint kell rangsorolni őket.)

Szemléletes példa:

S. NÉPSZERŰ ANIME-BLOGGER. S. blogjának forgalma visszaesik. S. ezt nem látja szívesen, hiszen, ahogy azt minden blogger tudja, a blog napi kattintásainak száma egyenesen arányos az illető (e-péniszének hosszával) sikerességével. S.  fenn kívánja tartani a kattintások számát,  ezért elhatározza, hogy ír valamit. Minthogy a blogolás időigényes folyamat,  egy tartalmas, színvonalas és érdekes bejegyzésen kezd el dolgozni, de nagy valószínűséggel (nincs semmi) rengeteg a mondanivalója, ezért a kész bejegyzés egy gyorsan összeállított lista lesz a kedvenc filmjeiről. S. (e-péniszének hosszát) Magyarország szellemi előmenetelét szolgáló munkásságát látva az irigykedők és  rajongók egyaránt S. nyomdokaiba lépnek, és a következő napokban (alpári) kiváló tízes listák születnek egy sor Animés blogon.

A tízes listák felépítése, a listakészítés metodológiája.

A tízes listák összeállítását két alapkérdés határozza meg: Miről írjunk listát, és a tételeket mi alapján rangsoroljuk. Az első feladatunk tehát megválasztani a témát és a szempontot.

A választott témánk jelen esetben a magyar anime-bloggerek (gyorsan növekvő) halmaza, a rangsorolás alapja pedig a (nyomorékság) Kossuth-díjra való felterjesztésre érdemesség foka.  A listaírás jelenkori tradíciója szerint a bottom-up felsorolás preferálandó (best for the last-elv), vagyis a listánkban a tízes számtól haladunk az egyes szám felé, a számok csökkenésével jelezve a (nyomorékságbeli) Kossuth-díjasságra való érdemességbeli növekedést.

Miután a témát és a szempontot meghatároztuk, a tételek gyűjtése a következő feladat. A tételek száma minimum 10 kell legyen. Ha a szempont nem nyilvánvaló, nehezen érthető vagy homályos, illendő és célszerű meghatározni egy rövid definícióval, mit is értünk alatta.

A választott témánk és szempontunk szerint álljunk neki (nyomorék) Kossuth-díjra felterjesztendő anime-bloggereket keresni; ez nem könnyű feladat, minthogy a tételek száma folyton változik, és az is előfordulhat (mint jelen esetben is), hogy a tételszám egyszerűen túl nagy.  Segít, ha fölállítunk néhány axiómát, amivel a (nyomorékság fokát) Kossuth-díjra felterjesztés esélyességét meghatározzuk; ezek az axiómák segédeszközök, amik alapján rangsorolunk és amik alapján leszűkítjük a tételek halmazát, de használatuk opcionális, hiszen phr0zen barátomat idézve  a ” seggünkből húzzuk elő ” a végső listát – Mindazonáltal ez a személyes preferenciám a listaírásnál.  Példaként néhány axióma, ami a (nyomoréksági fok) Kossuth-díjra felterjesztés esélyességének meghatározásánál segíthet:

Axióma: Bleach, Naruto, Inuyasha, Evangelion, Haruhi, Honey and Clover, Code Geass, Death Note és egyéb hasonló kaliberű animék – akik ezekről írnak, Benn maradnak a tételek között.

Axióma: Epizódok részletes leírása, screenshotokkal, vagy azok nélkül – benn marad a tételek között. Az első axiómával párosítva – a lista elejére.

Axióma: Fanboyos kirohanások, japán szavak kanjival vagy romanjival magyar szövegbe illesztve a következő szavakra különös tekintettel: Baka, kawaii, seiyuu, gomen, -sama, etc.  A következő szmájlik használata: XD ; :3 ;>_< ; ^_^ és egyéb weeaboo szmájlik. Háromnál több felkiáltójel egymás után, szövegkohézió hiánya, központozás hiánya. – az előfordulási mértéktől függ a listán elfoglalt pozíció.  Az első két axiómával párosítva: A lista elejére.

Axióma: Listák. – Ha egy anime-témájú blog listát tartalmaz (főleg ha anime-témában), az a lista elejére kerül.

Axióma: Népszerűség. – Ha egy anime-témájú blog népszerű, az gyanús. a biztonság kedvéért felvenni a listára.

A leglelkiismeretesebb listakészítők akár számértékeket is rendelhetnek a különböző axiómáikhoz, majd a tételekkel összevetve összeadhatnak-kivonhatnak, esetleg egyéb matematikai műveleteket is végezhetnek,  és a végösszegek alapján állíthatják össze a listát, de a többletmunka a végső listán garantálom, hogy nem fog meglátszani.

Ha kellőképp leszűkítettük a tételek számát az általunk preferált módon, már csak a rangsorolás van hátra.: A rangsorolás egy tízes listánál kétféleképp történhet: Top-down (fentről lefelé) vagy bottom-up (Lentről felfelé). A tételek mellé rendelt értékek az egytől tízig húzódó skálán a rangsorolási szempont szerint helyezkednek el. A tételek mellé opcionálisan kerülhet kommentár.

Az aktuális (nyomorék) Kossuth-díjra esélyes anime-blogger lista.

A munkánk eredményeképpen egy tízes listával lettünk gazdagabbak. A lista immáron teljes, a tételek rangsorolva, felsorakoztatva kommentárral ellátva – már csak a prezentáció hiányzik. Lássuk hát munkánk gyümölcsét, a top tíz (legnyomorékabb) Kossuth-Díjra méltó anime-bloggert, aki ma a neten (garázdálkodik) épületes kulturális munkásságával gazdagítja Magyarországot.

Definíció: (A nyomorékság az az emberi képesség, hogy a többi embert elgondolkoztasd az eugenetika szerepéről a világban – anélkül, hogy szóba kerülne a téma.) Kossuth-díjra felterjeszteni csupán azokat az illetőket érdemes, akik jeles kulturális munkásságukkal hozzájárulnak Magyarország szellemi és kulturális felemelkedéséhez.

Nr. 10. Shearer. – Azért került fel a listámra, mert minden anime blogger bálványa, legalább két (idegesítő) kulturális fölényünket biztosító trend meghonosítója és az írásai a (középszerűség) korszerűség jeles képviselői. Plusz láttam róla fényképet.
Nr. 9. Femaleanon. – A”no girls on thehz interbuttz” baromira (szar) vicces mém.
Nr. 8. Lumana – Ouran, Bleach, és egyéb okok miatt.
Nr. 7. M@dfist –  Code Geass és egyéb animék epizódjainak részletes kielemzése, animeblog-történelem.
Nr. 6. Jaaku. – Code geass epizódelemzések. (szar) Szarkasztikus humor.
Nr. 5. Freely. – Shearer linkel hozzá, nekem ez elég indok.
Nr. 4. Apjafia – Bleach Karakterverseny. Fansub-készítés.
Nr. 3.luggeriano. Otakunak nevezi magát, és nem öniróniával vagy pejoratívan, hanem büszkén vállalva.
Nr. 2. Nekomaijin. Ide nem kell indok.
Nr. 1. Junchi-dono. Bleachtard, Számtalan listát írt, Hetente kielemzi a Bleach epizódokat,  Bleach karakterverseny, etc.

Kossuth-díj

A Kossuth-díj várományosainak sok sikert kívánok, és remélem találkozunk a gálán!

 
 
“Ezen  tudással felruházva ímhol készen állsz, hogy  a saját tízes listádat szabadon hirdethesd mindenki okulására. Használd bölcsen és mértékkel, emlékezvén azokra, kik előtted jártak.”
– Hermész Triszmegisztosz, a listaírás beavatottjaihoz írt intelmeiből.
 
Reklámok

114 hozzászólás

 1. Váó, első lettem végre valahára valamiben. Éljen! Valamit nagyon jól csinálhatok, hiába, evvan…

  Btw, érdekes szemlélet meg kell hagyni. Mondjuk fel nem fogom mi a bajod azzal, hogy a Blícst és a többi ilyen jellegű stuffot blogolom, na de te vagy a kúlos hapsi, nem én… milyen érdekes, hogy én annak ellenére sem nevezlek nyomoréknak (olyan nagyon), hogy “berzerket” nézel.

  Amúgy tudod, hogy retard alak vagy? :D

 2. Hagyjad Junchi! :D
  Azért kötözködik, mert monitoron keresztül senki se tudja beverni az orrát…
  Úgy látszik, hogy akinek kicsi a pöcse már nem Mercit meg Audit vesz, hanem blogban szapul másokat szánalmas indokokkal. :D

 3. Teeeee,normális vagy mond csak? :)
  Inkább valami értelmes dologgal foglalkoznál, ahelyett, amiket ide írsz. Téged csak be kellene zárni egy könyvtárba… ott talán ragadna rád némi műveltség.

 4. Ahogy én látom, a fent említett bloggerek, az olvasó/fantáborukkal egyetemben, egy saját maguk által alkotott sötét, virtuális ketrecbe vannnak bezárva, ahol a műveltséget és bölcsességet egymás faszáról szopják, és amiből akkor is képtelenek lennének kitörni, ha akarnának. Az ilyen és ehhez hasonló bejegyzések csak színt visznek az amúgy rettenetesen unalmas, fárasztó és önajnározó írások közé.

 5. Elég stabil post lett, gratulálok. Az eddigi támadó kommentek pedig azt igazolják, hogy támadható felülettel sem rendelkezik, ezért a szerzőt közvetlenül támadják a szerzemény helyett.

  8/10

 6. Igen Zaizen….most megtudtad szörnyű titkomat….büszkén vállalom h. bu….otaku vagyok Xd

 7. Igazából a tételeid és felvezetés hangulata olyan volt, mintha logikára illetve objektiv okokra alapozva irnád ki a listát elmagyarázva mit miért. Ennek ellenére a helyezéseknél az indokaid erősen személyesek, szubjektivek…
  Plusz nem volt nagy meló összeszedni a listát, kb. 20 animebloggerből. Az egész elmélkedés üzenete: midnen blogirónak maga felé hajlik a keze, azaz rajtam kivül mindenki nyomi és gáz, csak én vagyok király/ normális / stilusos / művelt etc…Xd

 8. Azt hiszem, eljött az ideje, hogy ismét a didaktikus Troll szerepét öltsem magamra, és megvilágítsam jelen bejegyzés célját. Egyrészt, minthogy troll bejegyzésről van szó, önmagam és mások szórakoztatására írtam, amit írtam. Ezen felül azonban egy kritikai megnyilvánulás is ez a bejegyzés, amely arra hivatott rámutatni, hogy az itthoni anime-blogok lapos és üres trendeket követnek, amelynek legutolsó inkarnációja a listaírás. De hadd fejtsem ki részletesebben:
  Alapvetően azért blogolunk, hogy olvassanak – ez minden bloggerben közös. De vajon van-e valami célja, vagy csak az egónk polírozására jó egy-egy Blog? Mi a mondanivaló, amiért íródik?
  Nem látom, hogy egyáltalán megfogalmazódtak volna ezek a kérdések egyikőtök fejében sem. Azért blogoltok, mert mindenki azt teszi. Aztán olvassátok és felmagasztaljátok egymást, és az egész egy nagy circlejerk-be torkollik. De hadd térjek ki egyenként az aggályaitokra.

  Junchi-dono: Most komolyan, epizódonként leírni mi történik? Elismerem, ez 170+ bejegyzés, ami úgy két évre előre biztosítja, hogy mit írj, és addig sem kell értelmes témához nyúlni, de nem lesz monoton egy idő után? (Egyébként ez a legrosszabb trend mind közül, rosszabb, mint a listák.)

  Nekomaijin: Az E-penisz méretem meglehetősen nagy, és te is hozzájárultál ehhez a kommenteddel. Ami az igazit illeti, arról hagyom, hadd fantáziálj tovább.

  Ms. Tifa: Valóban, értelmesebb dolog arról írni, mi történt a Code Geass eheti epizódjában, vagy az evangelion mélyen filozofikus üzenetét boncolgatni, mint kihívni az itthoni anime-közösség tartóoszlopainak haragját magam ellen, azáltal, hogy a sekélyes és üres praktikáikat kifigurázom.

  Izriot: Ez valóban találó meglátás frappáns megfogalmazásba csomagolva.

  Doggod: 8/10? Csak?

  Jaaku: Valóban volt már jobb is; a Nagy nómenklatúra háború. (A személyes kedvencem.)

  Luggeriano: Most komolyan, miért? Japánban megvetnek, kétszeresen, mert hülye gaijin és mert animezabáló vagy. Leakasztják rólad a lóvéd, amit import DVD-re és animefigurákra költesz, és utána a buzi animéikben kövér, izzadó szerencsétlennek ábrázolnak. Erre vagy büszke?

  Ami pedíg a kritikádat illeti, teljesen jogos, hiszen valóban egy éles ellentét létrehozása volt a célom. A bejegyzésem alapja ugyanis az irónia (egy viszonylag gyakori jelenség, ami a humor jelentős forrása lehet). A bejegyzés üzenete az, hogy a meta-humor szerintem jó, és ne írjatok listákat, mert randomanimeblogger151 tíz kedvenc filmje nem az a téma, amit érdemes elolvasni.

 9. Hupsz esedezem bocsánatodért….bár mintha ez itt nem Jappán lenne, vmi (M)agyarországnak nevezik ezt a tyúkszaros kis dombocskát ha jól emlékszek. Szal hülye gaijin kilőve ezzel. Öhöm…import DVD-ket és figurákat max fotón láttam gyűjti őket a halál. Kilőve. Az hogy kövér, pállottszájú izzadó lúzer vagyok sztem egyéni szocproblem nem tudom miért pont téged zavar…dirr.

  Én ezt a bejegyzést annak tulajdonitom, hogy pont te ostorozol minket a nézettség és egótuning hajszolásával amikor tippem szerint azért hánytad össze gyorsan ezt a posztot mert:
  1. kurvára unatkoztál
  2. leesett a napi nézettséged
  3. nem nagyon kommenteltek a posztjaidra a kitartó fanjaidon kivül

  …szal lényegében te is a nézettségedre gyúrsz. Az Axiómád személy szerint nem igazán áll rám, mivel én totál leszarom a nézettségemet, ha megnézed eléggé ritkán irok, mikor hogy van kedvem vagy győzöm le az idült lustaságomat, szal a nézettség egyáltalán nem motiváló erő…

  És mondd már meg nekem, egy AMV-zésről vagy új AMV-d bemutatásáról szóló poszt mióta tucatmásolt téma? Az öntesztes cucc egyszerűe fun volt, na az valóban copypaszta volt. De tippem szerint a posztjaim nagyobb hányada tudott felmutatni vmi kis egyediséget hatalmas szürke, ósdi és unalmas virtuális valómban, mit te csak úgynevezel hogy: egy nyomorult véglény s nem ember Xd

 10. Megvan a véleményem az ilyen emberekről, amilyen alfajt te reprezentálsz, de tudod nem látom értelmét lemenni a szintedre h. ki is fejtsem; mert nem érdemled meg. További jó e-rudinövesztést !

 11. Ahhoz képest hogy mennyire utálod a 10es listákat, nem csak csináltál egyet, hanem még fostad is a szót róla :D

  Amúgy meg ha szted annyira unalmasak azok a blogok, akkor miért olvasod őket? Önkínzás, unalom, vagy mi hajt? Vagy magadra vállaltad a társadalom kioktatását trollkodáson keresztül?
  Egyébként tényleg vicces volt, ha ez volt a cél (és ezt jelölted meg célként), akkor sikerült. Mondjuk inkább azért mert annyira szerettél volna komoly hangvételben írni, ami inkább szánalmasra sikerült.

 12. Luggeriano: Ezekszerint levettél a bloglistádról?

  Kaxi: Ez az ellentmondásosság az irónia természetéből fakad. Több szinten ironikus a bejegyzésem, mert
  a; listát írtam a listaírás ellen.
  b; leszóltam a listaírást, majd ezután Istentől eredeztetett, nagy múltú műfajnak állítottam be.
  c; agyontudományosítottam az egészet, majd a végeredményt a seggemből húztam elő.
  d; végeredményben maguknak a listaíróknak magyarázom el, mi a listaírás.
  e; az emberek 2/3-a olvasás után véresen komolyan veszi, mert nem tudja mi az az irónia.

  Meta-humor, bizony.

 13. Az irás erősen kommentre ingerlő, különösen a seggből előrántott végeredmény része. Ami a humor faktort illeti olvastam már tőled jobb bejegyzést is, bár az Istentől eredeztetés tetszett :)
  A népszerű anime-blogger részen pedig egyet kell értsek bizonyos pontokkal, annak ellenére, hogy engem is méltóztattál felvenni a listára, de a nézettségen túl mi is önmagunk és mások szórakoztatására írunk. És úgy tűnik találtunk olyan marhákat akiknek tetszik és valószínű, hogy nem célunk kitörni ebből a kellemesen stabil potenciálgödörből. Nekünk elég ha csak a közvetlen szomszédainkal lépünk kölcsönhatásba és az lenne a legjobb ha az ilyen nagyenergiás bombázó részecskék, csak átmennének rajtunk mint a neutron az anyagon. Csak hát ahogy a természetben, úgy itt is akadnak atommagok akiken még ez a neutron is elnyelődik és gerjesztődnek, hogy utána fölös energiájukat itt sugározzák ki egy-egy komment formájában.

  Na tessék én sem bírtam megállni kommentelés nélkül és ráadásul hoztam egy több sebből vérző részecske fizikai hasonlatot…

 14. Amit Luggeriano írt.

  Amúgy megsúgok valamit: valóban nem a legizgalmasabb dolog hétről-hétre blogolni a Blícst, pláne ezeket a mostani fillereket, DE eddig nem blogoltam egyetlen futó animét se részenként, így itt volt rá az alkalom. Aztán, lehet, hogy számodra tök szánalmas, de ha belecsipázhatnál a látogatókba, mikor aznap megírom a Blíses bejegyzést, asszem szóhoz se jutnál…

  Btw, még mindig nem értem miért nyomorék attól valaki, hogy Bleach/Naruto/Code Geass/Death Note/Hachikuro/etc. szerepel a favorit animéi között. Milyen érdekes, hogy a berzerket nem említetted meg -_-

  Naa, ezzel be is fejezem a fejtágításodat mr. perfect guy, eddig sem olvastam a blogodat és eztán se fogom. Ja, és az iróniának is vannak határai (bizony-bizony) xD

 15. Igen, mivel e kellemes poszt után végülis elgondolkoztam : eme átistenült, tökéletes lény vajon megérdemli-e, hogy egy nyomorék segg blogján legyen linkelve?

 16. //A Berserk talán azért nem lett megemlítve, mert nem divat anime… Pedig mennyivel inkább megérdemelné mint az előbb említettek…//

 17. Komolyan hittem, hogy ezúttal mellényúltál, mégis ki válaszolna ennyire nyílt, otromba provokációra?!

 18. És még gyűlni is fognak…

  Azt nem is fejteném ki bővebben, hogy általában ide is ugyanazok az arcok kommentelnek heves bólogatás közepedte… Ők nem seggnyalók? :D
  Arra se térnék ki bővebben, hogy sok blogban nincs kitéve a látogatószámláló widget, ellentétben ezzel. Arra meg végképp nem, hogy a blog írója szándékosan pakolja tele a postjait olyan szavakkal, amikre sokan keresnek rá…
  Az irónia… Az meg akkor jó, ha átjön. Persze a sok seggnya… akarom mondani barátod hevesen bólogat minden postodra, szóval biztos irónikus, amit írsz. :)

  Bevallom, néha szoktam olvasgatni a blogodat, mert elképesztően vicces, ahogy az internet névtelensége mögé bújva, személyeskedve próbálsz meg minél több embert megsérteni. Hogy miért? Talán azért, mert személyesen senki nem figyel rád? Vagy azért, mert figyelnek, de a kiskakasnak nagyobb szemétdomb kell? Netán azért, mert így akarsz bosszút állni a világon? Ezt már csak te tudhatod…
  Pont te (, aki arról papol, hogy ne mondják az emberre, hogy műveletlen, ha egy adott témában nem elég jártas) írod azt, hogy mások piszkálása értelmesebb dolog, mint egy animét részenként blogolni? Te döntöd el, hogy miről szabad az embernek írni, és miről nem?
  Ha az ember biológus, se irodalom se filmesztétika szakokra nem jár, de még csak számítógépes animációt se tanul, akkor már nem is írhatja le a gondolatait valamiről?
  Belém kötsz, hogy mégis hogy jövök én ahhoz, hogy a te értelmi képességeidre következtessek az írásaidból, miközben te se ismersz minket, és ugyanezt csinálod?
  Legalább következetes lennél… Ha életed értelme, hogy névtelenül piszkálj másokat, hogy aztán jót röhöghess rajtuk, legalább jól csinálnád… Kicsit unalmas már, hogy az irónia szó mögé bújsz, ha valaki nem bólogat birka mód a postodra.

  Na nem baj, tudjuk, hogy te egy jó ember vagy, és majd ezt a kommentet is jól megmagyarázod, ahogy szoktad. ;)

 19. Egyébként szó ne érje a ház elejét, én direkt nem szóltam bele a vitába, mivel úgy éreztem, ez az ő dolga, és maga is bőven meg tudja oldani. Innentől sem fogok.

 20. Köszönhetően a isteni felvilágositásodnak, úgy döntöttem, hogy befejezem innentől a blogolást. Nem áll szándékomban nyomoroncságommal szennyezni a netet és sérteni a te nézettségedet, ó nagy Zaizen ! Köszönöm mégegyszer, hogy felnyitottad a szememet, nélküled talán észre se vettem volna a nagy arcomtól, hogy milyen szánalmas féreg is vagyok….

 21. Aki ismer, tudja, úgyis leszarom amiről szó van (pedig még a nevemet is elírtak :|), viszont az osztásokat élvezem :D.

 22. Jaaku: Ezt a dolgot ne is pedzegesd! Ha a Berserkből divat lesz, a világ tényleg látni fog egy igazi berzerkert szerény személyemben, mert nem fogom eltűrni, hogy… De inkább nem is adok ötleteket jelenlegi misamisáknak, akikből remélhetőleg soha nem lesznek jövőbeni Caskak… Berserk divatanimének… Most kiakadtam, h a kedvenc animém szentségét veszélyben érzem… Na, mindegy.

  Luggeriano: Ne haragúdj, h ezt mondom, de ez a lehető legnagyobb hülyeség, amit tehetsz. Nyíltan provokálnak és te magadra veszed… Tudom, h nehéz (én is baromira be tudok rágni néha), de túl kell lépni ezen, le kell szarni. Amúgy nem te lettél személy szerint kifikázva. Az otakuság intézményének szólt a kritika. Ezen belül is: az anime/mangavilágon kívül is van élet, és nem szabad, h teljesen beszippantson. Én legalábbis ezt szűrtem le. De még egyszer a lényeg: az ilyen reakció a lehető legnagyobb hülyeség! Ha úgy érzed, sértő, hát szard le, és ne törődj vele. Eddigis saját szórakoztatásra blogoltál, akkor ezutánis ezért tedd, és ha eddig nem érdekelt a mások véleménye, hát most se érdekeljen, h van, aki kritizál a blogod miatt.

 23. Bevallom, a listát tényleg csak polgárpukkasztásra dobtam össze, és igazából baromira nem néztem, ki kerül rá, csak felírtam kilenc embert Shearer linkjei közül, és a poén kedvéért ráírtam magát Shearert is. A kommentekből viszont már látom, hogy van aki jogosult is a helyezésére. A többiek tobzódhatnak a tudatban, hogy ők nem, és csak azért vannak a listán, mert lusta vagyok.

  Egyébként az, hogy otromba lett a jelenlegi postom, tényleg sziven ütött, mert sajnos igaz – a többi írásomhoz képest ez tényleg sántít, és nem is vagyok vele igazán elégedett. Csalinak jó ötlet volt egy ilyen lista, de így utólag megértem, miért mondta Hitchcock azt, hogy hiba volt a bombát felrobbantani… A lista uralja a bejegyzést, így elvonja a figyelmet a lényegről. Ha lehagyom, akkor a címből még mindig arra számított volna mindenki, hogy létezik a bomba, várta volna, mikor robban, de robbanás híján a feszültség levezetésére más módot kellett volna találni, mondjuk esetleg elgondolkozni azon, miért olyan ez a bekezdés, amilyen, és miről szól valójában. Másrészt viszont elégedett is vagyok, hiszen akik habzó szájjal írogattak ide, a passzív-agresszív kommentjeikben egyre csak azt igazolják, hogy a lista legalább részben jogos
  (a top 3-ra gondolok).

  Ezután a kritikai (ön)elemzés után azért illő válaszolnom is, úgyhogy most ez következik.

  M@dfist: Megértettem a példádat, és részben egyet is értek vele, hisz a baráti visszajelzések értékesek (főleg a kritika), de szerintem az én írásaimnak is megvan a maga helye. Nem vagyok valami nagy megmondóember, de azért egy fizikai példával élve, egy neutron a megfelelő helyen és a megfelelő körülmények között láncreakcióhoz vezethet.

  Junchi-dono: Nem látom, miért annyira népszerű ez az epizód-blogolás. Gyakorlatilag leírod, amit láttál, és ezt véleményezed – végeredményben egy Bleach-naplót vezetsz. Az olvasóid valószínűleg szintén bleachtardok(ki mást is érdekelne amit írsz), akik biztos látták az aktuális fillert, úgyhogy arra következtetek, egyedül a véleményed miatt mehetnek oda – ami a sztereotíp fanboy-nyálverés mintapéldája. (Ergo a blogod egy Circlejerk.)

  Mellesleg a blogomon sehol nem írtam, hogy berserk rajongó lennék, úgyhogy csak egy módon juthattál erre a következtetésre: egy korábbi trollkodásomból. Az animax fórumon a berserket használtam csaliként, hogy mufurcot provokáljam (ki más harapna ilyesmire, hogy a manga jobb, mint az anime) és aztán bravúrosan úgy tegyek, mintha ő lenne az agresszor. Működött is.
  Egyébként fejtágítás? Ha nem tudnám jobban, azt hinném, ironizáltál.

  Luggeriano: Az Otaku japán fogalom, és mint leírtam, nem pozitív. Ahogy a geek, nerd, és a többi sem az, így aztán nem is kezelem úgy. Az, hogy japán rajzfilmeket nézel, azokról írsz (és azt is lélegeznél, ha lehetne) alapvetően nem rossz, de túlzásba viszed. Ennek a következménye a helyezésed.

  Nekomaijin: Óvódás-szintű érvelési technikákkal nálam nem mész semmire. Mindenki leírhatja a véleményét,azt írja és olyan hangnemet választ hozzá amilyet akar, amíg van mögötte tartalom, én aztán nem törlöm. Ha megnézed, kaptam kritikát bőven, még azoktól az emberektől is, akiket te seggnyalóknak nevezel. A motivációimról nem világosítalak fel, mert egyrészt az a meggyőződésed, hogy valamiféle bosszúhadjáratot folytatok a világ ellen az internet közvetítésével, másrészt már leírtam a rövid manifesztómban, miért és hogyan trollkodjunk címmel.
  A műveltségről szóló írásom azt mondja ki, hogy tudatlannak lenni alapvetően nem szégyen, amíg hajlandó vagy újat tanulni. És hogy ezt a véleményemet ellenérvként hozod fel a trollkodás ellen, non sequitur, nem érv, és nem vezet sehová. A gondolataidat felőlem leírhatod, sőt, bíztatlak is, hogy írd le, de a szólásszabadság érvényes rám is.

  Az iróniáról kellene írnom valamit, mert meg vagyok győződve arról, hogy rengeteg embernek tényleg homályos mit is takar a fogalom. De ezt talán máskorra, egy egész bejegyzésben.

  Conra nem járok, egyszer voltam annyi elég volt.

 24. >Zaizen (mr. perfect guy)

  Tudod mit gondolok? Hogy sokat unatkozol. Volt ennek a bejegyzésnek valami célja, most úgy őszintén? NEM! Mások lehordása a sárga földig, miközben az irónia szó mögött bujkálgatsz, több, mint nevetséges… Amúgy baromira nem habzó szájjal írtam az első commentemet, hanem a “muszáj lereagálnom ezt” inger bújkált bennem. Mint mondottam: Az iróniának is vannak határai. Az, hogy hetente kielemzem a Bleach epizódokat… igen, ez az én véleményemet tükrözi és ennyi. Az olvasók meg nyilván azért olvassák el, mert vagy érdekli őket a másik véleménye, vagy mert nincs jobb dolguk…

  Amúgy emlékeztetsz egy pár évvel ezelőtti retard alakra, aki hasonlóan tenyérbemászó stílusban írkálgatott…

  >Luggeriano

  Amit Rogue írt.

 25. Nem érted, hogy mitől népszerű az epizódonkénti blogolás, ezért lefikázod… Annyira jellemző reakció…

  És akkora EPIC WIN ez a kommented, hogy nagyobbat el se lehet képzelni. Hosszasan írod az önkritikát, egyenként válaszolsz az embereknek, próbálsz jól kijönni az egészből, szokás szerint telidobálod idegen kifejezésekkel meg másokra hivatkozol, hogy műveltebbnek tűnj, majd a végén azzal intézed el, hogy a szólásszabadság rád is érvényes. XDDD
  Úgy látom, hajnali ötkor nem nagyon megy a megmagyarázás…

  Amúgy mielőtt rámhúznád a balhét, én senkit nem neveztem seggnyalónak. Az egy kérdés volt, majd mindenki eldönti magának, hogy igen vagy nem… :P

 26. Felsorolhatnátok nekem ezeket az idegen szavakat, amikkel gondban vagytok, mert nekem sajna föl sem tűnnek már. (Szakmai ártalom, gondolom.) De megoldható a dolog… Az talán segítene, ha teszek egy kis glosszát az írásaim végére, Wikipédia linkekkel?

  Eddig ennyit sikerült már összeállítanom:
  IRÓNIA: http://en.wikipedia.org/wiki/Irony
  Circlejerk: http://www.urbandictionary.com/define.php?term=circlejerk
  Non Sequitur: http://en.wikipedia.org/wiki/Non_sequitur_(logic)

  De biztos vagyok benne, hogy a lista ennél JÓVAL hosszabb.

 27. “…a blog írója szándékosan pakolja tele a postjait olyan szavakkal, amikre sokan keresnek rá…” -> ez a mondat például erőteljesen implikálja, hogy nem értettétek amit írtam. Hogy mit is jelent az, hogy implikálni?
  Az előfeltevésekről, implikatúrákról és egyéb pragmatikai jelenségekről bővebben:
  Nyelv – kommunikáció – cselekvés, osiris kiadó, 1997

  Emlékszel még, hogyan oldottam meg a tavalyi vitánkat? DISTRACTION TITS.

  ___8___MMOOOOOOOO8888MOOO8888OOOOO888888888888OOOOOOOOMm8_____4
  _______8MOOOOOOO8888MOOOOO888OOOOOOO88OOO8888888OOOOOOOOMm____2
  ______88MMOOOOO8888MOOOOOOO88OOOOOOOO8OOOOO888888OOOMOOOOOM
  _____8888MOOOOO888MMOOOOOOOO8OOOOOOOOOOOMOOOO8888OOOOMOOOOM
  ____88888MOOOOO88OMOOOOOOOOOO8OOOOOOOOOOOMOOO8888OOOOOOMOOM
  ___88_888MMOOO888OMOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOMO8888OOOOOOOOOMO
  ___8_88888MOOO88OOMOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOMMO88OOOOOOOOOOOOM
  _____88888MOOO88OOMOOOOOOOOOO*88*OOOOOOOOOOMO88OOOOOOOOOOOOOOM
  ____888888MOOO88OOMOOOOOOOOO88@@88OOOOOOOOOMOO88OOOOOOOOOOOOOOM
  ____888888MMOO88OOMMOOOOOOOO88@@88OOOOOOOOOMOOO8OOOOOOOOOOOOOO*8
  ____88888__MOOO8OOMMOOOOOOOOO*88*OOOOOOOOOOMOOOOOOOOOOOOOOOOO88@@
  ____8888___MMOOOOOOMMOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOMMOOOOOOOOOOOOOOOOO88@
  _____888____MOOOOOOOMMOOOOOOOOOOOOOOOOOOOMMOOMOOOOOOOOOOOOOOOO*8
  _____888____MMOOOOOOOMMMOOOOOOOOOOOOOOOOMMOOOMMOOOOOOOOOOOOOOOM
  ______88_____MOOOOOOOOMMMMOOOOOOOOOOOMMMMOOOOOMMOOOOOOOOOOOOMM
  ______88____MMOOOOOOOOOMMMMMMMMMMMMMMMOOOOOOOOMMMOOOOOOOOMMM
  ________88____MMOOOOOOOOOOOOMMMMMMMOOOOOOOOOOOOOOMMMMMMMMMM
  _________88___8MMOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOMMMMMM
  __________8___88MMOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOMOOOMOOOOOOOOMM
  ______________888MMOOOOOOOOOOOOOOOOOOMMOOOOOOMMOOOOOOMM
  _____________88888MMOOOOOOOOOOOOOOOMMMOOOOOOOmMOOOOOMM
  _____________888888MMOOOOOOOOOOOOOMMMOOOOOOOOOMMMOOOM
  ____________88888888MMOOOOOOOOOOOMMMOOOOOOOOOOOMMOOOM
  ___________88_8888888MOOOOOOOOOMMMOOOOOOOOOOOOOOMOOOM
  ___________8__888888_MOOOOOOOMMOOOOOOOOOOOOOOOOOMOOOMO
  ______________888888_MOOOOOOMOOOOOOOOOOOOOOOOOOOMOOOMM

 28. lol
  kicsit hosszacska nerd rage kezd ez lenni
  de verjed az F5-öt hajnalig, az E-becsületed forog kockán

 29. “Az, hogy japán rajzfilmeket nézel, azokról írsz (és azt is lélegeznél, ha lehetne) alapvetően nem rossz, de túlzásba viszed. Ennek a következménye a helyezésed.”

  És ez alapjában véve miért zavar téged? Mert te véletlenül nem animés szubkulturával és trollkodással foglalkozol itt a blogodon? Nem is tudom, az animés szubkultúra emberei vajon mit csinálhatnak a rajzfilmézésen kivül…

  Mondd, ismersz te legalább engem annyira, hogy jogosan, alappal kritizáld vagy megszabd; mivel és mennyit töltöm a szabadidőmet ? Vajon engem miért nem zavar, hogy mit nézel és mennyit..ez érthetetlen…hja igen, a NAGY Zaizen-nek mindent szabad…

  A blog felhagyását továbbra is fenntartom “udvarias és baráti kérésedre” mivel nem engedhetem meg azt magamnak, hogy egy ilyen nagy formátumú személyiséget irritáljak a netes létemmel (-> mégha semmilyen okot nem adtam rá az elmúlt 1 évben mióta blogolok: nem jártam fikázni a blogodra, nem támadtalak, nem rohantam ki ellened sehol a tudtod nélkül…stb. A fair play értelmében szerintem ennyi nekem is járt volna: én nem bántalak, te sem alapon. De mint látható, téged ez mértéktelenül irritál az, hogy valaki animéket néz a szabadidejében és néha ir róluk. Szóval, köszöntem az 1 éves blogolási lehetőséget, és köszönöm az olvasóknak, hogy benéztek időnként. És nagy köszönet neked is, hogy rámutattál arra, milyen egy szánalmas senki vagyok…. :-////)

 30. No ebből elég. nagyon nem szeretem elhagyni a troll perszónámat, de ez már nekem is sok.
  Egy dolgot akarok csak mondani: Ne játszd a mártírt, ez csak szánalmassá tesz. Beszóltak neked az interneten – megsúgom neked, hogy ez nem jelent semmit. Milyen mimózalelkű ember vagy te, hogy egy totál idegen fickó egy szava ennyire felkavarja a lelkivilágodat? Ha lenne gerinced, megmutatnád nekem és a világnak, hogy igazságtalan szemétláda voltam, felvirágoztatnád az istenverte blogodat, írnál valami tényleg jót és eredetit, pusztán ahelyett, hogy leheveredsz és megadod magad, mint egy megvert kutya. Amit most csinálsz itt, az többet elárul rólad, mint bármilyen idióta kitöltögetős önteszt. Azt hiszed az ellenséged vagyok, pedig te vagy önmagad legnagyobb ellensége. Engem nem érdekel a blogod. Az enyém viszont igen, és a könnyeid összerondítják.

 31. “Milyen mimózalelkű ember vagy te, hogy egy totál idegen fickó egy szava ennyire felkavarja a lelkivilágodat?…..Engem nem érdekel a blogod. ”

  Megint csúsztatsz….mint mindig és játszod a nagy intellektüellt. Az előzőre se válaszoltál: mégis akkor milyen okból (jogon) rúgtál bele egy olyan valaki(be) blogjába, aki

  1. semennyire sem ismersz
  2. nem tett neked keresztbe
  3. totál leszarod a blogját ???

  Ha valóban unalomból és sportból csinálod ezt, de semmilyen észérvvel nem tudod ezt megmagyarázni, akkor valójában az a szánalmas, amit te csinálsz. Remélem Nyáriconon személyesen is el tudunk arról majd beszélgetni kinek nagyobb a gerince… bár kétlem, mert a magadfajta PC-trollok annyira antiszocok hogy ki se mozdulnak a szobájukból.

 32. Itt és most elég ebből a bömbölésből, sokadjára mondod el ugyanazt, és már az is kezdi unni, akinek köze sincs hozzá. Mostmár töröld a szaros oldalaladat, vagy blogolj tovább, de itt tovább ne siránkozz, mint akit valós sérelem ért, amiért valaki szarnak nevezte az Internetes blogját.

  “Mondd, ismersz te legalább engem annyira, hogy jogosan, alappal kritizáld vagy megszabd; mivel és mennyit töltöm a szabadidőmet ?”

  Rendben, és vonatkozzon ez a komoly, feministákhoz illő érvelés ide is: tőled nem függ, hogy mi történik ezen a blogon a szabadidőnkben, akkor sem, ha valaki nyomoréknak nevezett az Interneten, te pedig fel készülsz vágni az ereidet tőle.

  Note: Töröltem két háttérzaj jellegű kommentet, a kommentelés itt szellemi korhatárhoz van kötve, és aki “-chan, -san, -kun”, vagy egyéb csodás japán jelzőket rak a neve után, az szellemileg valahol egy spambot és két marék disznószar közt lehet.

 33. Nyugiiiii! :D
  Nagy levegő, mélyen beszív, kifúj…

  Akkora ratyi banda vagytok. Kész, eddig tartott a nagy értelmiség meg felsőbbrendűség. Csak pár komment kellett, hogy visszasüllyedjetek arra a szintre, amit nem szerettek látni ezen a blogon. :)
  Zaizen kollégád is már vért izzadt, de csak annyit tudott tenni, hogy bemásolt egy másik kommentet, meg hozzáfűzött egy nevetséges mondatot. És te se álltad meg, hogy beleszólj, ráadásul szépen betettél a haverodnak, aki már többször is leírta, hogy ide aztán bárki kommentelhet, ő nem fogja törölni. :D

  Jah, és Zaizen, abból amit írtam, nem következik, hogy nem ismerem az idegen szavakat, és ezt te is tudod, csak már nem találtál mást, amibe beleköthetsz. :P

 34. ZJ, illetve a “banda” szívesen válaszolt volna, ha lett volna mire. Vannak emberek akik egyszerűen nem veszik észre, hogy csak hülyét csinálnak magukból és nem lehet őket komolyan venni. Te ezen emberek közé tartozol : )

 35. Nem tudsz már mit kitalálni, mi? XD
  Mekkora szánalmas volt ez…
  ikszdé ikszdé ikszdé

  Én nem mondtam egy szóval sem, hogy ne kommentelhetne innentől a magyar animés közösség továbbra is a közös Gonosz ellen. Nem lesznek kikapcsolva a kommentek, mint a gazdidnál, és miután Tolsztoj méretű kötetet tudnék kiadni az idegbeteg kirohanásaidról csak ezen az egy blogon, nem hinném, hogy pont ebbe kellene belekötnöd. Őszinte leszek: indulatosan írtam meg azt a kommentet, mivel a haverommal ellentétben bennem még élt, hogy valami pozitív hatása is lehet ennek a postnak, és hátha rádöbben pár ilyen emberke, hogy nem éri meg Japán bűvöletében élni. “Beleszólni” a ti vitátokba nem akartam, és nem is volt szükséges, aláztad magad ismét. Ha valaki ennyire nem képes felfogni, hogy miért gúnyolják ki az Interneten, mint a te pajtásod, abba már beleszólok. Mellesleg a post gazdája jó időre nyaralni ment, úgyhogy akkor is kénytelen vagyok reagálni, ha ezt te tőlem; mint a posttól többnyire független féltől; nem tartod etikusnak.

  A kommenteket meg visszarakhatom, ha nagyon hiányzik pár klikktársad neve a listáról; én töröltem, mert csak zaj volt; csupa olyan dolog, amit már megvitattunk. Máskor is töröltünk spam kaliberű kommenteket, nincs ezen semmi újdonság (mint pl. Shanny koma néhány irományát, pedig ő a “mi oldalunkon volt”, ha esetleg arra gondolnál, hogy Cicerói magaslatokban szárnyaló kommenteket töröltem volna, amikre ne lettem volna képes reagálni).

  De ha gondolod, eressz még el pár félsoros csodát. Tajtékzom a dühtől, hogy 25 éves emberek, akik napi 8 órában animét néznek, és a szüleik padlásán élnek, szeretnek kommentelni a blogomra. :p Nincs már mit kifejteni ezen, lényegében egy különbség van köztünk: Ha élőben meglátnánk egymást, te nekem esnél, amiért egy ismerőse vagyok egy olyasvalakinek, aki nyomorék animebloggernek nevezett téged a neten. Én pedig csak meghívnálak egy sörre, mert annyit még én is tudok, hogy az Internet nem a való élet.

 36. lol

  “megástam a saját síromat”, gyerekek, még netán sikeres lesz az animés forradalom, ha nem vigyázok, ezek az otakuk megtorolják az őket itt ért szörnyűségeket

  ARRG OLYAN IDEGES VAGYOK VALAKI MEGSÉRTETTE A JAPÁNOK BECSÜLETÉT… ONLINE!

 37. INTERNET. SERIOUS BUSINESS.
  Egyébként Luggeriano már pusztán a “ロ-ランド殿” miatt felkerülhetett volna a listára. Jó lenne megjegyezni, kedves japanofil gyerekek, hogy a dono már pár száz éve nem használt SENKI által, így nem “kúlossá”, hanem inkább nevetségessé teszi a használóját. Amennyiben a “nyomorék weeaboo vagyok” üzenetet kívánjátok közvetíteni a világ számára, a legjobb úton haladtok.
  De várjatok, beszállok én is a buliba! やぁ!(^_^)/ 皆さん、お元気ですか?日本語はとっても面白いね~今日はまた、ヴィーアブーの日のようだな。コメントは沢山いるけど、まるで子供達に書けたみたい。:( ま、いいか。ローランド殿、「変体の女」を欲しくない?^^
  じゃぁ、bye-bye! ~~\(^.^)

 38. >MaleAnon

  2/10!

  (Halkan, csendben megjegyzem, hogy a MaleAnon név a totális fantázia hiányban szenvedő életformák legegyszerűbb nick-je. Amúgy te is egy retard vagy, ugye tudod? Valószínű sziámi ikrek vagytok a cimboráddal és együtt osszátok az észt. A segglyukatoknál összenőve meg nem lehet túl kényelmes az élet… [/irónia])

 39. Húha, most aztán keményen megmondtad! Engedd meg, hogy gratuláljak e szívbemarkolóan kritikus hangnemű kommenthez. Halkan, csendben megjegyzem, hogy a MaleAnon név egyik kedves “kolleginád”, FemaleAnon kapcsán született, de elismerem, nem erőltettem meg magam túlzottan a név kitalálásakor. Úgy látszik, valakinek még így is magas volt. :p

  Amúgy úgy látom, elég érzékenyen érintett a hozzászólásom, csak nem fájó pontot találtam el? ;) Vezesd le a stresszt, drága barátom, készíts a blogodon egy “Top 10 anime lista” top 10-et, úgysem bizonyítottad még eléggé az autista hajlamaidat.

 40. MaleAnon: De úgy látom, neked már sikerült bizonyítani a kisgenya hajlamodat. Nem igazán értem, hogy szegény autistáknak mi közük ehhez…

  Junglecommando: Felőlem úgy kommentelsz, ahogy akarsz, csak kicsit furának tartom, hogy mikor feltettem azt a seggnyalós kérdést, akkor hirtelen meg kellett jegyezned, hogy te nem szólsz bele. :D
  Amúgy meg kapjál már a fejedhez egy kicsit. Akit ti fikáztok, egy külföldi egyetemen phd-zik éppen, és pusztán hobbiként néz animéket, szórakozásból. Jah, hogy ez nem derült ki a blogjából? …

  Azt is tudod jól, hogy nem kommenteltem más néven, mert látod az IP címeket. Csak ugye az ilyennel jó dobálózni, mert rajtad kívül más ezt nem tudhatja biztosan.
  És igen, az utolsó mondatoddal meg is koronáztad az egészet. Ha az internet nem a valós élet, akkor miért kell másokat az internetes tevékenységük alapján megítélni? A saját csapdádba futottál…
  A világ legegyszerűbb dolga bármit lefikázni meg másokat ismeretlenül negatív jezőkkel illetni, de ti még ezt is rosszul csináljátok. Elég csak végigolvasni a kommenteket, és mindenki látja, hogy a kezdeti felsőbbrendűség elszállt, és nem maradt más, csak a sárdobálás. Izriot is jól megmondta. Biztos sokáig gondolkodott azon a kommenten…

  Először Zaizen ismerte el, hogy pusztán azért kezdett minket baszogatni mert éppen volt rajtunk sapka vagy nem, aztán meg te nézted be nagyon durván. Ok nélkül beleköttök az emberbe, személyeskedtek, megpróbáljátok megalázni, valótlant állítotok, majd a végén úgy állítjátok be az egészet, hogy ti vagytok a jófiúk? Most akkor döntsétek el, hogy ez alapján mondhatom-e azt, hogy szar emberek vagytok, vagy nem! Mert ha nem, akkor nektek sincs jogotok másokat úgyanígy megítélni.

  Na mindegy, ez a post már uncsi. Ha nagyon nem tudtok magatokkal mit kezdeni, akkor írjatok másikat! Ha olyan kedvem lesz, akkor majd reagálok rá ugyanúgy, mint erre, szórakozásból.

 41. rofl
  Először is szeretném megköszönni, hogy “egyenként válaszolsz az embereknek XDDD”. Egy szóval nem írtam, hogy te kommenteltél volna más név alatt. Nem hiszem, hogy ennyire komoly gondjaid lennének a szövegértéssel, mindenesetre gratulálok, hogy ezt képes voltál elsütni. Japán kifejezésekkel dobálózni egy beszélgetés közepén pedig eléggé érdekes dolog 27 évesen, és nem hiszem, hogy ehhez bármi köze is lenne ROOLANDO-DONO (lol) jövendőbeli doktori címének és nyers szellemi kapacitásának (oda van írva a blogján egyébként jó ideje, de mindegy). Egyébként én is adok egy kis meglepetést: „MaleAnon” egy adminisztrátor az egyik legnagyobb magyar animés fórumon, és igen komoly szinten tud japánul. Valami miatt mégsem viselkedik úgy a neten, mint egy 13 éves, aki most látta életében először az NGE-t.

  Elég sokat kommentelsz egyébként ahhoz képest, hogy “nem reagálsz a provokációra”. Attól még, hogy ez nem a való élet, nem kell professzornak lennem, hogy lássam az ilyen emberekben a szinte már beteges , megmagyarázhatatlan vonzódásukat bármi iránt, ami japán. Ennek ellenére sem “itéltem el” senkit a netes viselkedése alapján, csupán annyit mondtam, hogy luggeriano ne siránkozzon itt tovább, és hogy blogoljatok kevésbé szarul; jónéhányotok nem is ír semmiről, csak az animékről. Ti kívánjátok ZaizenJotaro vérét egy hülye post miatt, elsősorban pedig te közölsz kisregényeket folyamatosan. :p

  Azt, hogy szar alaknak tartasz-e, szerintem el tudod dönteni magadnak. Én úgy írtam le a post lényegét, amit számomra adott. Talán emlékszel még rá, hogy ezt a postot nem én írtam. Hogy annak mit jelentett, aki írta, azt érdemes tőle kérdezned, de nem hiszem, hogy variáltam volna a dolgokat azzal, hogy leírtam a saját véleményemet róla. Bevallom, sok dologgal nem értettem egyet korábban. Azzal, hogy miért kell kirakni a countert az oldalra, és hogy miért ne írhatnánk kicsit építőbb jellegű troll postot. Ez csak azért van, mert egy jó haveromnak tartom ZJ-t, és nem csak egy taplógomba vagyok a seggén, mint te shearer esetében. Már bizonyítottad magad, úgyhogy innentől a postjaimban én is átállok pusztán negatív írásokra, jobbat nem érdemelnek az ilyenek. Egyébként segítek egy kicsit, ha még mindig gondban vagy: ha a valós énedet próbálnám provokálni, nem az animéket venném elő.

  Remélem, a jövőben is „jól szórakozol”, mikor a dühöngő disszertációdat írogatod ide. A dolog gyökere annyi volt, hogy egy ember beszólt egy szubkultúra tagjainak az online viselkedésükért, te pedig elitéled érte, mert ezzel legalább emberi életeket tesz tönkre. Elvégre az animeblogolás művészet, és egy életforma, nem igaz? Részemről is itt a vége, bőven sokat dumáltam így is, még ha a te terjedelmedet meg sem közelítem.

 42. Kis segítséget adnék mondjuk: “The main characteristics are impairments in social interaction, impairments in communication, restricted interests and repetitive behavior.” Igen, az általad linkelt cikkből idéztem. Wikipedia power! xD, nem igaz? Amit a cikk nem tartalmaz, az egyébként az, hogy hajlamosak szokatlan dolgokat rendszerezni, listázni igen nagy gyakorisággal. Egyébként a “halványlila fingod sincs” dologról csupán annyit, hogy egy közeli ismerősöm ebből írta a szakdolgozatát, de te nyilvánvalóan jobban értesz hozzá, hiszen az animékből megtanultad, mi az az autizmus. Ehhez ezúton is gratulálok.

  Rendkívül menő továbbá a “forcsenes” idézési stílusod, el vagyunk ragadtatva tőle. :p ANON DOES NOT FORGIVE DID IT FOR T3H LULZ! xDD

  És most menj, írj egy listát a 10 legrosszabb trollról a neten, hátha az végre lenyugtat.

 43. “Izriot is jól megmondta. Biztos sokáig gondolkodott azon a kommenten…”

  Amikor kődurván égetitek magatokat, akkor nekem tényleg nem sok tennivalóm akad lol.

 44. Ejha… 4. hely… most döntsem el, hogy jó vagy rossz? Úgy gondolom nem mérvadó, mert egy olyan ember alkotta ezt a szedett-vedett listát, akinek abszolút semmi belelátása nincs abba, hogy miről szól a blogom… Öcsisajt… Bleach Karakterverseny? ennyit tudtál kiragadni? tudlak sajnálni… Javaslom olvasd el a többi postot… a Karakterverseny is mi? csak egy poén… és egyedül te vagy agyilag akkora nulla, hogy képes vagy ezt véresen komolyan venni… csak szánni tudlak emiatt…
  Javaslom próbálj meg olyan szintre kerülni (bár kétlem, hogy valaha is sikerülne) mint bármelyik ember a 10-es listában… aztán ha esetleg mégis siker koronázná ilyen irányú tevékenységed, akkor ne felejtsd el felírni magad az első helyre, mert nagyon úgy tűnik, hogy a nyomorék jelző rád illik a legjobban

 45. Emellett halkan megjegyzem, hogy egyetlen 10es Listát sem írtam, és nem is áll szándékomban… még csak részeket sem elemzek, csak ajánlok… és miért? mert FELIRATOKAT csinálok… olyasmit amihez neked hiányzik a műveltséged… és az, hogy szebbnél szebb szavakkal dobálózol és vagdalkozol, nem változtat ezen a tényen. (újabb negatív pont, hogy még a nevemet sem vagy képes leírni rendesen…)

 46. Majd válaszol rá, akinek címezték, de szerintem jól gondold át ezt kommentet, mielőtt ebben a formájában elküldenéd neki. Ezt ugye nem gondolod komolyan, hogy a műveltségednek az a tanúbizonysága, hogy angol fansubok alapján csinálsz Bleach feliratokat? Sírok a röhögéstől, lmao. :ĐĐĐĐĐ

 47. A bejegyzést a kezdetek óta követem, a szerencsétlen “seggnyalós” beszólásra akartam is egyet reagálni, de végülis nem tettem. Nah, most így utólag pótolám vala.

  Anyjafia, neked reagálok először, mert te vagy itt a legközelebb. Fingom nincs, hogy hány éves lehetsz, de félek, hogy bő tízzel több, mint amennyinek a postjaid alapján gondollak. Azt mindenesetre durván szembetűnő, hogy nem olvastál el itt semmit, maximum a listát. A FELIRATOK készítéséhez nem kell nagy műveltség, csak némi nyelvtudás, ezt első kézből tapasztaltam, hiszen jómagam is foglalkoztam vele. És azt is, hogy – mondjuk a HÁELTÉ példájával élve – egy döglött béka szellemi szintjén lévő emberi lény is tud teszemazt NÁRÚTÓT fordítani. Vagy mi.

  Nekogaijin, te valami hihetetlen, hogy milyen biztosra veszed azt, hogy te többet érsz mindenki másnál, ergo mindenki más rajtad kívül egy rakás szar. Kíváncsi lennék, milyen szociális kapcsolataid vannak offline körökben. Lennék… De nem. Hazudtam! Az kérlek, hogy valaki a végzettségével érvel a magasabbrendű intelligenciája mellett, az talán a legvisszataszítóbb dolog. Mindemellett persze nevetséges is, szal’ sebaj, csináld csak! Mint a volt infótanárom, akinek azért volt igaza velem szemben, mert én fiatal voltam, neki meg volt diplomája. És ha nem volt internet, újratelepítette a vindózt. Amúgy úgy veszem észre, hogy amikor valaki kifogy az ötletekből, előveszi a hatásvadász szavakat, mint például a “szánalmas”, meg a “seggnyaló”. Nem tudom, hogy gondolod… Azt hiszed, ha te mondod elsőként ezeket a szavakat, akkor rád már nem is lehet igaz? Kezdjük ott, hogy rögtön az első postodban mások péniszének méretét firtatod, utána meg arról papolsz, hogy hogy jön más ahhoz, hogy a te szegény kis szellemi szintedet becsmérelje. Amúgy a legnyomorékabb animeblogger címet szerintem csak azért nem te kaptad, mert ZJ fel akart húzni azzal, hogy még itt is csak második vagy.

  Juunichidono, a szarkazmus valóban humoros dolog, de minta példa is mutatja, neked nem megy. A legjobb az egészben, hogy egy árva betűt nem értesz az egyes postokból, és mindezek után még reagálsz is rájuk. Gyökérségeket. Persze azt hiszed, hogy most jól megmondtad, és folyton a győzelem hamis illúziójába ringatod magad… Egész vicces helyzet, nem gondolod?

  Luggeriano, te a 13-years-old-EMO-kid iskolapéldája lehetnél. A nevedet is csak azért írtam rendesen, nehogy elsírd magad. De tényleg, ez már nagyon “száni” volt.

  Traumus, tiszteletem. Kaxi és Tifa szót sem érdemelnek, M@dfist meg hát… Ejnye no. Írhattál volna jobbat is.

  A redundancia kerülése érdekében nem írnám le a többit amit gondolok rólatok, hisz jórészük már elhangzott. A harcot amúgysem én vívom, csak jelzek, hogy jelen vagyok én is a háttérben, és veszettül röhögök. Csak így tovább!

 48. Remélem, most már tényleg véget ér ez az egész. Ezen a ponton túl egyáltalán nincs értelme a vitának. Már csak ismételgetitek magatokat, a gyűlölet és a harag meg teljesen elhatalmasodik rajtatok – megjegyzem, egy apróság miatt. Vannak olyan, a listán szereplő egyének, akik bölcsek voltak: semmit nem szóltak és nem reagáltak. Feltételezem, mert a dolog abszurditását és a vita értelmetlenségét előre látták… Mondjuk a vitához mindig (minimum) ketten kellenek, szal egyik fél se jobb a deákné vásznánal…
  All in all: enough is enough.

 49. Nos, fiatalok, hazatértem. Először is hadd köszönjem meg a kommenteiteket. Sokat tanultam az utóbbi pár hétben a trollkodásról, hála nektek. Hatékonyabb provokáló írásom még sohasem volt ennél, mégis a kommentjeiteket látva rájöttem, hogy a hatékonyság nem minden. Egy bizonyos elánra törekedtem mindig, megpróbáltam az írásaimban a provokációt, a humort, és a mondanivalót egyelő mértékben ötvözni, ami sajnos jelen esetben nem sikerült. A mérleg vészesen kibillent a provokáció irányába, és az írásom széleskörű olvasottsága ellenére úgy érzem, hogy kontraproduktív lett emiatt a kiegyensúlyozatlanság miatt.
  Elég ronda vita kerekedett miatta, de jó troll holtig tanul. Remélem tanultatok valamit ti is.

  Mindenesetre megkérnék mindenkit, hogy lépjen túl ezen a bejegyzésen, mert nagyon, nagyon lealacsonyító lenne folytatni, mindenki számára.

 50. Azért ha látnék rólad képet, vagy úgy akármi. Valszeg lehet én tartanálak épületes gyökérnek téged. Vitatkozni lehet, de ez valszeg így lenne. Némi féltékenységet is érzek az írásodban. Na nem mintha érdekelne a többiek sorsa túlzottan, meg, hogy mit írkálsz róluk. Csak azért az ilyen embereket megnézném úgy IRL. Hála égnek nekem nem lealacsonyító ezt folytatni, mert az ilyen embereket basztattam világ életemben. Valszeg Te is abból a csoportból kerültél ki akik a “meg nem értettek” közé tartoztak az iskolában. Meg úgy összeségében. Komolyan, ezért szeretek én blogokat olvasni, mert mindig megtalálom azokat az emberek típusokat akik a szendvicsért jártak másoknak a büfébe. Mások fikázása helyett inkább néznél magadra. Erre persze jön majd az elmés visszavágás aminek az 5 fajta verzióját le is írhatnám, mert ugye mindannyian tudjuk, hogy most az jön,hogy:

  1,”Ezzel most magadat járattad le, a primitív és nagyképű stílusoddal együtt”
  2,”Te se tudod miről beszélsz csak belepofázol a dologba”
  3,”Ugyanolyan szánalmas vagy mint a többiek”
  4,”Nem érdekel mit mondassz csak az igazság fáj”
  5,”…….. – Most meglepődtél a válaszon mi? Erre nem számítottál.” Csak,hogy kitalálj valami,hogy épp ne legyen igazam.

  Természetesen IRL még mindig nem állnál elém, ahogy a többiek elé sem. Vajon miért? Azért poén… Lehet kéne neked egy barátnő, vagy barátok….vagy valami nem? :P

 51. SHITPOST ON THE LAMP POST!

  Mókás, hogy minden animulológus, aki a vitában sértettnek véli felfedezni magát, vagy csak szimplán valami random stranger, akinek beszólási ingere kerekedik, magát a szerzőt támadja, ami érthető, mert ez igényel a legkevesebb szellemi erőfeszítést.

  (BTW Christian: 5/10 Próbálkozásnak épphogy elmegy. Az “ilyen” embereket részletezhetted volna még, beleírhattad volna hogy FAT GEEK, vagy hogy 150 CENTIS TÖRPE, akkor kaptál volna 6/10-et is)

  Természetesen megértem, hogy ha ennyire nem bírjátok elviselni, hogy “OMG MEGSÉRTETTÉK AZ INTERNETES SZEMÉLYISÉGEMET”, akkor meg kell próbálni VISSZASÉRTENI, de szerintem rossz platformot választottatok.
  ATTACK THE POST, NOT THE POSTER.

  IMAGINARY INTERNET FRIENDS SQUAD SIGNING OUT
  ps: ZJ-t IRL még VÉLETLENÜL sem ismerem, mert neki IRL barátai NINCSENEK

 52. Na szóval akkor én is reagálok.
  Azt kell hogy mondjam, hogy gyenge. Ez az egész még gyenge. Elég sok külföldi fórumhoz tartozok, ahol láttam már sok mindent (nem is tudom hány éve fórumozok rendszeresen nem 1-2 oldalon), de ez MÉG gyenge. Mind ZJ írásait tekintve, mint a reagálók (krónikus megsértődők, betokosodott agyú mániákus rajongók) részéről. Nem rosz, ez csak sokat kell még fejlődni (ez látszik pl. a megsértődöttek számán, akik még mindig nem tudják kezelni a netes fikázást). Rendszeres olvasója vagyok a blogodnak (bár az tény, hogy nem rég óta), és azt kell hogy mondjam, hogy még mindig nagyon levagyunk maradva (országilag) flamewart, trolkodást és mindent beleértve a külföldi nagy communityktől. Kezdetnek nem rosz a blogod, néha én is szoktam röhögni rajta, de majd max. 2-3 év múlva fognak majd egy elfogadható szintet diktálni az írásaid. De én kivárom. :P
  És még mielőtt lehurrogna valaki/elkezdené osztálozni a posotmat (a legszánalmasabb dolog a postrating, ezért pl. egy 4000 fős fórumon, automatikus bann jár külföldön), ezt konkrétan ZJ-nek, és az oldal gazdáinak címeztem, így nem is várom el mástól a reagálást. És nem is vagyok rá nagyon kíváncsi őszintén megmondva a tutit.
  GYK:
  Meg nem bántásból írtam, sötöbö, pusztán tanács, vélemény és meglátás. De ezt nem a készítőknek kell megmagyaráznom úgyse. ;)
  Gr33t!ngz: BB

 53. Erről írtam már egy teljes bejegyzést, miért és hogyan trollkodjunk címmel. Egyébként létezett itthon pár jó troll, csak valahogy szétszóródtunk. Turbokiller pl. hová tünt?

  Btw, talán le kéne zárnom a kommenteket, mert ez a madárkakiból lett lavina tényleg túl soká tart már.

 54. DoggoD:
  Ilyen dolgokat az én postjaimba nem fogsz látni soha mert, egyrészt nem tudom mit jelent, más részt csak elképzelésem van róla külsőre. Amíg nem látom most mit mondjak? Én csak konkrétan azt akarom elérni,hogy a számítógépes, anonim álnevek mögé bújó, “want to be someone else on the internet” arcok legyenek olyan szabadszájúak, hogy ne kelljen egy álnév, és egy, a neten hazugságokra és elferdített igazságokra alapozott személyiség mögé bújniuk. Persze erre semmi esély, mert pl az ezt a blogot készítő figura, és az őt védők se fogják sose megmutatni az arcukat. Sose fognak megjelenni sehol, nem fognak igazi vitába keveredni. Amennyiben mégis eljönnek az animeconra, biztos nem fogunk róla tudni, mert másnap fogjuk olvasni a blogjukon,hogy az ottaniak mekkora gyökerek és stb… Na de,hogy ő ki volt? Azt sose fogjuk megtudni. Nem azért mert nincs szüksége arra,hogy ő felvállalja magát, nem azért mert neki nem kell ahhoz arc , hogy bárkit lehordhasson… Egyszerűen azért, mert ehhez ő nem képes a saját arcát adni. Ha véletlen kiderülne róluk,hogy élőben már nem is olyanok mint a neten, a blog értelmét vesztené mert úgyse venné őket komolyan senki, oda a nagy nehezen felépített netes személyiség. Tehát a Zaizen Jotaro marketing értelmét vesztené mert utána már nem Zaizen Jotaro lenne, hanem Kis Pista akit animeconon mindenki kiröhögött. Kb erre akartam rávilágítani.

  Ráadásul nem értem…valaki olyan beszél az ironiáról és a szarkazmusról, aki a wikipediaról másolgatja a definíciókat, de azt már észre se veszi ha maga is egy ilyen helyzetbe kerül. Avagy egy nyomorék akar a nyomorékokról írni. Az már csak a hab a tortán mikor közli,hogy ő látott valakiről képet. Na most az az ember akiről ő látott egy képet, valszeg felmeri magát vállalni, az arcát adja a cselekedeteihez.

  Én nem flamet akartam kezdeni, csupán ráakartam arra vezetni, hogy mi lenne ha a szabadszájúságát és a műveltségét, az annyira ügyesen forgó “nyelvét” egyszer kamatoztatná szemtől szembe az emberekkel is, nem Zaizen Jotaro virtuális személyként, hanem az eredeti arcával. Rögtön itt van a győri animecon, el lehet rá jönni, lehet róla majd írni ide egy szaftos bejegyzést, megismerkedhet azokkal akiket fikáz és stb. Amíg az arcát nem vállalja fel a cselekedeteihez, addig max a netes hülye gyerekek és a hasonszőrű idióták között lesz jó arc, akik még nem a cyberworldben élnek, azok továbbra is max szánalmas kis hülye gyereknek fogják tartani. Kb erről lenne szó…

 55. Christian, nagy szavak mögé kell is valami stabil tartalom, amit te valahogy nem szolgáltatsz. Agresszív támadási stílusod csak egy szimplán jó nagyra felfújt szóléggömb, dobálózol többek közt olyanokkal, hogy az itt leírt okosságok mind google találatok szüleményei, továbbá wikipedia plágium a blog összes valamelyest intelligens dolgokat felvonultató részlete, és a szerző internet nélkül egy 100-as IQ-jú kis tapló, aki önálló gondolatok alkotására képtelen, valós idejű vitára alkalmatlan. Ennek ellenére konkrét példákkal nem jössz elő, hogy hol is találkoztál ilyennel a blogon (kivéve persze azokat a részeket, ahol poénból nagyokosok válaszul kaptak egy wikipedia linket, ami alapból a magadfajta embereket gúnyolja ki, akik szerint a wikipedia a világ legmegbízhatóbb adathalmaza).
  A személyes találkozóra továbbá még mindig érvényes, amit már phr0zen kollega fentebb megemlített. Továbbá azért is lenne értelmetlen a találkozó, mert elkötelezett vagy, hogy most valakit az internetről majd IRL hogy le fogsz oltani, vagy ha nem sikerül, szimplán pofán vágod. Gondolom érthető, hogy részedről fennálló agresszív elfogultság nem vezetne értelmes vitához.

  Ami az animeconokat illeti: úgy látom a blogot támadók közül még sokan (többek között TE, kedves Christian barátom) NEM FOGTÁK FEL, hogy mi NEM animufag, ecchi-re nyáladzó, (ROORANDO-DONO szóhasználatával élve) OTAKUK vagyunk, akik képesek 200 kilómétert utazni azért, hogy egy rakás vadidegen társaságában izzadjunk, miközben próbáljuk eldönteni melyik naruto-cosplay a SZUGÓJ, és melyik AMV készítő végbélnyílását tegyük pusztán verbális úton csillogóvá. Mindezt 20-25 évesen.
  Akkor már inkább utazok pár kilóméterrel tovább, és megcsodálom Bécset a barátokkal és barátnőkkel.
  Ha már ilyen görcsösen ragaszkodtok egy találkozóhoz, akkor miért ne lehetne egy tetszőleges nyári nap Budapest belvárosában? Gondolom azért, mert akkor nincs támogatásként mögötted több száz habzó szájú animu- és mangorajongó zombi.

 56. Na…ne mondja senki,hogy ezt a hozzászólásodat nem jósoltam meg előre. XD Látod erről van szó… Ha nem lenne igazam, belehetne ezt bizonyítani személyesen is.

  Továbbá azt,hogy ki mögött milyen támogatás van szerintem ne menjünk bele. Valszeg azért mert én ismerőseim nem animesek. Meg egyébként se kell ahhoz támogatás,hogy a hozzád hasonló netbetyárokkal bárki elbánjon, nem én..de bárki. Valamit nagyon félreértettél, vagy csak beakarod magyarázni magadnak és másoknak,hogy ez így van amit mondassz.

  Ígérem ha netán valaki eljön egy ilyen meetingre nem fogok senki háta mögé bújni, nem fogom engedni senkinek,hogy beleszóljon bármibe és stb. Az,hogy Ti attól féltek,hogy netán a nagy pofátok miatt ott valaki betalál titeket, már nem az én hibám.

  Ezzel most kb azt írtad le: “Nem megyünk oda mert tudjuk,hogy ott bárki kitapossa a belünket, annyira meg nem vagyunk fasza gyerekek,hogy azok előtt is felvállaljuk a véleményünket akiket fikázunk.”

  Ennyi…részemről itt van a vita lezárva. Mert innentől már csak próbálod kimagyarázni azt amit nem lehet, mindenféle okos dologgal. Egyébként a Wikipedias és egyéb dolgokra milyen bizonyíték kell? Ott írtam,hogy a definíciók és a legtöbb ökörség ilyen sourcekből van. Saját gondolatok pedig tényleg alig vannak itt.

  Egyébként komolyan…Te tényleg azt hiszed,hogy itt mindenki otaku? Valszeg ha egymás mellé állnánk rólad előbb hinnék el ,hogy gyík vagy mint rólam. De ugyan ez igazi még pár emberről itt akinek beszóltatok valszeg :P

 57. Azt mondtam, hogy nem megyek le kibaszott Győrbe, és ezt tarkítottam még pár jelzővel. AKKOR MOST PRÓBÁLOK TÖMÖR LENNI, HOGY MEGÉRTSD: Csak azért, hogy valakinek lássam a pofáját, és szemtől szembe megmondjam neki a véleményemet, arra elég itt Budapesten is találkozni. (De ez elől meg te próbálsz meg kibújni, és mindig a meetet hozod fel lehetőségnek) Legközelebb olvasd is el, amit írok, mielőtt vad nerd-rage eluralkodik rajtad, és írsz mégegy shitpostot.

  (ps. milyen definíciók? mi az a “legtöbb” ökörség? összevissza dobálózol csak wikipediával meg google-lel… SZÁNALMAS VAGY :(((()

  PPS, basszameg, most vettem csak észre, hogy I’VE BEEN TROLLED AGAIN. Nem rossz, 6/10

 58. Nem jó, nem jó! Ez nem tudatos trollkodás, ő tényleg ilyen, öhh… Intelligens! Ne pontozd, mert az szánalmas, és a nagy, 4000 fős fórumokon az ilyet alapból bannolják! … Majdnem elfelejtettem: Juj!

  Benyóboj, felfogtam, hogy nem vársz reakciót… De ez nem külföld, lol. Azt viszont nem értem, hogy miért tartod a blogot – hogy idézzek – “iszonyat gyengécske próbálkozásnak”.

  Te Krisztián. Te itt valamit rohadtul nem értesz. Pontosabban nem tudom, hogy mi az, amit egyáltalán értesz. Most igazából csak annyit kéne tenned, hogy a blog – vagy legalább ezen bejegyzés – összes hozzászólását elolvasod. <- Mivel gondolom átsiklottál felette, ezért leírom nagy betűkkel is: ELOLVASOD. Itt senki nem lett megsértve, megalázva, senki személye ellen nem szól semmi, csak így unblock a gyökérség kifigurázására szolgálnak* a bejegyzések. GYÖKÉRSÉG. Amennyiben ezt a szót azonosítod önmagaddal, vagy valami otaku nerd haveroddal, akit most be akarsz védeni, vagy nem tudom, mi a rákot csinálsz it egyáltalán, akkor az a te gondod. A TIÉD. Amit írsz azok alapján le lehet vonni néhány következtetést az internetes énedről. (A valósról csak messzemenő következtetéseket, amik nem feltétlenül igazak.) Ezeket majd lejjebb pontokba sorolom, mert akkor feltűnőbb. Mivel a hozzád hasonló idióták átugorják a “wall of text” effekteket, és csak a feltűnő részeket olvassák el. Visszatérve az eredeti szálra, olvastam azon az AMV-s fórumon, vagy mi a nyavaján, hogy milyen jó emberismerő vagy. Maximum húsz elolvasott sor alapján rájöttél, hogy ZJ VALÓDI énje egy nagyon buta, debil, kalciumhiányos okoskodó szendvicshordó tizenéves, akihez hasonlót legutoljára a kisegítő iskoládban láttál, aki csak azért nem megy el egy animekonra idióta 12-15 éves narutardok közé két-háromszáz kilométert, mert fél, hogy megverik. HAHA, YES! THAT MAKES PERFECT SENSE! Ha nem tudnék ZJ-ről néhány dolgot – meg én sem tudnék olvasni – akkor lehet én is hasonló véleménnyel lennék róla. Vagy nem.

  Szóval, ím itt az ígért felsorolás a valószínűsített INTERNETES személyiségedről:

  – 15 év körüli agresszív FIÚ.
  – Agresszivitásának egyik lehetséges oka, hogy szegény nagyon gyökér, és életének legfőbb célja, hogy találjon valakit, akire azt mondhatja, hogy nagyobb gyökér, mint ő – INTERNETEN. Amennyiben ez igaz, akkor rohadtul melléfogott, lol.
  – Agresszivitásának másik lehetséges oka, hogy ezt génjeiben hordozza -ként.
  – Akármelyik is az előbbi kettő közül, a fizikai, avagy intellektuális hiányosságait úgy próbálja pótolni, hogy INTERNETEN fitogtatja az ő VALÓS erejét.
  – OLVASNI nem, vagy csak nagyon kevéssé tud, vagy amennyiben megvan rá a képessége, az eddigiek alapján nagyon úgy néz ki, hogy nem használja.
  – Annak ellenére, hogy nem olvassa el a postokat, válaszol rájuk, és szentül hiszi– mit hiszi, egyenesen TUDJA, hogy igaza van.
  – Egyetlen érve, hogy “Nekem igazam van, és úgyis előre tudom, hogy mit fogsz válaszolni, et cetera et cetera…”. Ennek ellenére még az egyes postjai sem koherensek, rofl.
  – A szóvégi “sz”-ek írásbeli nyújtása (például mondassz) alapján Budapest környéki.
  – Nem képes az irónia megemésztésére.
  – Szókincsének 70%-át a következő szavak teszik ki: Google, Wikipedia, gyík, élőben, állas, szendvics, gyökér, mondassz.
  – Mivel képtelen a szócsatára, ezért folyton a VALÓSÁG-ra hivatkozik – egy INTERNET-es blogon. Gratulálok.

  Csak úgy, poénból, anti-referenciaképp, mit NEM lehet levonni következtetésként a postjaidból:

  – Kövér.
  – Alacsony.
  – Büdös.
  – Hat évesen magbotlott egy félbetört téglában, és beütötte a jobb térdét, és ezért nagyon szomorú, még most, kilenc év távlatában is.
  – Péniszének mérete a víz fagypontjával egyenlő, Celsius-fokban mérve.

  * Persze ez nem igaz rám. Én egyéneket támadok, mint ti, hehe.

  A TE elmés megállapításaid inkább az utóbbi felsorolásra emlékeztetnek, és valószínűleg leginkább az önismeretedből merített tapasztalatokra alapoznak.. Amennyiben bármi közöset vélsz felfedezni a fent leírtakban, és az IRL személyiségedben, akkor valamit nagyon rosszul csinálsz, mert egy szar ember vagy. Persze csak akkor, ha ez igaz. Aljas módon kihasználom a szarkazmust, a fordított pszichológiát – és azt, hogy nem olvasod el ezt a postot se – arra, hogy az INTERNETES személyiségedet minősítsem. Le. A gyors témaváltások a postomon belül a szabad asszociáció konkrét megvalósítását akarják jelképezni, valamint ezzel akarom elérni, hogy összezavarjalak. Bár ezt nem hiszem, hogy sikerülni fog, hiszen annyira magabiztos vagy, hogy el se kell olvasnod mások postjait, hogy “jól beflémeld” az IRL énjüket. HAHAHA, OH WOW… Mindent összevetve az alábbi következtetést sikerült levo–ALL GLORY TO THE HYPNOTOAD!

 59. Tesó…itt egyedül Te vagy szánalmas meg a kifogásaid…de ha ennyire pattogsz: dexterhollan04@hotmail.com, felvehetsz msnre, küldhetsz iwiwen is levelet (msn alapján megtalálsz) vagy akármi, és akkor minden meg van oldva. Úgyis rühellem az ilyen nyomorultakat. Én nem bújok ki semmi alól. Ha nem mersz azok elé állni akiket gyíkoknak tartotok és szerintetek bárki lehúzza őket pénzzel, dvdvel és egyébbel, ezekután mit mondjak? Azt,hogy nyomorult vagy. Ilyenkor kár,hogy nem értek a számítógéphez és nem tudom áthackelni a neved Cossettere. Pedig mennyivel jobban megy hozzád.

 60. Komolyan mondom, ez hihetetlen… Mit nem lehet azon megérteni, h ez már nem vita és nincs értelme??? A lehető legostobább és legudorítóbb dolgot csináljátok most… Személyeskedtek… Ez már gáz. Abba kéne hagyni, és Zaizennek igaza lesz, ha befagyasztja a dolgot. És nem, kedves Christian, nem azért mert akkora nagy gyerek vagy, h jól beszart a nagy pofádtól és a tahóságaidtól. Hanem, mert NINCS ÉRTELME már ennek a szarnak. Nem mellesleg szeretném megjegyezni, h van szerencsém személyesen ismerni Zaizent. Mondj rá, amit csak akarsz, gondolj róla, amit csak akarsz, én tudom, h ő milyen ember. Nagyon jó barát. És olyan ember, aki megérdemli, h tiszteljék és szeressék. És nem, nem a blogja miatt. Hanem azért, aki. És akihez hál Istennek neked sose lesz szerencséd, mert a magadfajták nem érdemlik meg, h normális emberek között mozogjanak. Tudod, nekem mitől van hányingerem? Azoktól a mogyoróagyú szarjancsiktól, akik hűűűűű, de fasza gyereknek érzik magukat, és attól érzik úgy, h valakik, h félholtra verik a gyengébb fizikumú srácokat, plusz jól megfélemlítik és zsarolják őket. Ha úgy érzed, te vagy a jani, akkor lehet ám nagy gyereknek lenni. De persze, csak a gyengébbel szemben… Tudod, hogy nevezik ezt? GYÁVASÁGNAK. Te itt fikázod Zaizent, h biztos ilyen meg olyan. Szemére veted, h csak neten nagy az arca. Nézz már magadba! Gyakorlatilag azt írtad, h “találkozzunk csak személyesen, akkora gyík lehetsz fizikálisan, h simán beverem a pofád, mert a gimiben is ez volt már jó és helyes, verhettem és zsarolhattam a gyengébbet, mert megérdemelte, pusztán mert gyengébb volt”. Szerinted hol a különbség? Azt mondod, netes álarc mögé bújik. Te a fizikai erőt használod pajzsként. Ha van védőpáncál, könnyű nagy gyereknek lenni. És tudod, hányingerkeltő az a hozzállás, h a “lúzerboy” megérdemli, h zsarolják és kihasználják. Elgondolkodtál te már azon, h az ilyen srácok mért olyanok, amilyenek? Gyenge fizikumúak, stréberek. Őket a könyvek és a tudomány varázsolták el a verekedés és a foci helyett. És tudod, a szellem művelése többet ér, értékesebbé tesz. Nem mellesleg a lúzer is egyszer a lábára áll, és visszaüt… Kívánom neked sok szeretettel, h ha valóban éltél a nálad gyengébbek b@szogatásával iskolás éveid alatt, kamatostul kapd majd vissza az élettől!

 61. Reply to Shanyy (mert én letudom írni):
  “Nem jó, nem jó!” (Most így a hosszacska posztom miatt hirtelen nem tudok ezzel mit kezdeni. de elemzem. ) “Ez nem tudatos trollkodás, ő tényleg ilyen, öhh… Intelligens!” (Gratula.)”Ne pontozd, mert az szánalmas, és a nagy, 4000 fős fórumokon az ilyet alapból bannolják! … Majdnem elfelejtettem: Juj!” (Juj bizony. Itt ugye nem jár bann, de más helyett megteszem a kiröhögést. :D Haha.)
  “Benyóboj”,(anyádat) “felfogtam, hogy nem vársz reakciót…” (ezek szerint mégsem sikerült) De ez nem külföld, lol.(Nem is az. Sajnos. Ezért nem is vagyok annyira commentfosó itthon, mint a normálisabb helyeken. Amik nem itt vannak. Pontosítok: nem annyi.) “Azt viszont nem értem, hogy miért tartod a blogot – hogy idézzek – “iszonyat gyengécske próbálkozásnak”. (szerintem elég értelmesen leírtam. Ha nem sikerült elsőre felfogni, nyomtasd kis, és elalvás előtt tessen elolvasni. Akkor jobban megy.)

 62. Shanyy ne verd már magad a földhöz. Nem áll jól neked…adtam elérhetőséget, valami problémád van használd. Itt befejeztem mondtam. ^^

  Személyeskedést meg itt kezdték:

  “Nr. 10. Shearer. – Azért került fel a listámra, mert minden anime blogger bálványa, legalább két (idegesítő) kulturális fölényünket biztosító trend meghonosítója és az irásai a (középszerűség) korszerűség jeles képviselői. Plusz láttam róla fényképet.”

  Aztán meg amit Luggiról írtatok. Hogy Otaku és az ilyen tiszta szégyen és stb.

  Na igen…de ha netán a ti kis gyíkarc éneteket éri sértés az már gázosabb. Szar dolog ha valaki titeket néz le mi? Azt már nehezen veszi be a kis netgeek gyomrotok XD Adtam elérhetőséget, meg lehet nézni a képemet (mert én mit rejtegessem és mit szégyelljem), aztán Shanyy Te meg postolgass még , lássák milyen kemény monitorarc vagy.

 63. Rouge, ha Zaizen barátod ekkora jóarc élőben, akkor azt mondd meg nekem, hogy miért sérteget másokat? Ez a post ugyanis nem egy réteg, egy szubkultúra ellen irányul, hanem konkrét személyek ellen. Ráadásul ő maga ismerte be, hogy semmi konkrét oka nem volt, csupán találomra kinézett 9 embert meg shearert, aztán rájuk aggatta a nyomorék jelzőt. Tény, hogy a tízes lista írás nem a megnyilvánulás legjobb módja, és még a post egy részével is egyetértek, de a végére nem minket kellett volna írni, hanem bármi mást. Ez ugyanis már személyeskedés, ráadásul alaptalan.
  Az internetes tevékenységük alapján ítéli meg az embereket, ami alapból bukó. Legjobb példa erre saját maga, ha igaz, amit mondasz.
  Egy másik jó példa maga shearer, akit meg én ismerek személyesen, és bátran állíthatom, hogy egy intelligens és rendes ember. Azt nem értem, hogy őt miért cseszegeti Zaizen, azt viszont látom, hogy marhára idegesíti, hogy shearer magasról tesz rá, hogy miket ír róla, ezért újra és újra előveszi.

  A blog minden postját olvastam, és igen nagy részükkel egyet is értek, de Zaizen stílusa egyenesen undorító. Az írásaiból süt a lenézés és a felsőbbrendűség éreztetése. Amíg ezt általánosságban teszi, még rendben is van, de amikor konkrét, megnevezett személyek ellen irányul, az felháborító. Tipikusan az az eset, amikor valaki visszaél a tudásával és az anonimitásával, és másokat sérteget, megaláz, illetve ellentéteket szít, pusztán szórakozásból. És igen, az ilyen embereknek szokták beverni az orrát a többiek. Nem azért, mert én egy agresszív állat lennék, nem is azért mert egyetértek az ilyen viselkedéssel (mert nem), hanem azért, mert ez egy undorító magatartás.
  Ha ő minden áron irónikus akar lenni, meg jól oda akar mondogatni, kifigurázni dolgokat, akkor tegye. Joga van hozzá, tehetsége is van hozzá(néhány ide kommentelővel ellentétben), és sokszor még igaza is van, de a stílusán változtasson, mert ha nem, akkor ezentúl is egy kis pöcsnek fogják tartani, akik olvassák az írásait.

  Őszintén bevallom, hogy azért kezdtem el ide kommentelgetni, hogy hibára késztessem, ami részben sikerült, részben nem. Viszont amikor megjelent a többi nagyokos, akkor elment a kedvem az egésztől, ugyanis a színvonal rohamosan zuhanni kezdett. Ezzel be is fejezem, nem akarok lealacsonyodni az utóbbi postok szintjére, de a kommented engem is írásra késztetett.

 64. Nos, én meg akkor válaszolok neked, Nekomajin. Nem várok reakciót, csak mielőtt bárki, bármit félreértene, tisztáznám az álláspontomat. Az utolsó kommentemmel nyilván elragadtattam magam, de ha valami, ez a “gimis lúzert verjük, mert megérdemli” – hozzáállás borzasztóan zavar. Ezen akadtam ki, ezt egyszerűen gusztustalannak tartom. Testi fölénnyel mások a fölé kerülni, aki fölé lehet… Ezt nagyon utálom. Márpedig Christian ezzel jött (nem csak itt), és ráadásul nyíltan támogatja is ezt a hozzállást. A kifakadásom ez ellen irányult.
  Nem támogatom azt, amit Zaizen itt csinál. Ezt ő is nagyon jól tudja. Mindig meg is mondom neki, h “mért jó az neked, ember, h kavarsz egy shitstormot??? csak rossz vége lesz és utálkozás…”. De nem hallgat rám, ennél többet nem tudok tenni. Haragudtam rá akkoris, amikor ezt az egészet írta. Azt is megmondtam neki. Azértis haragudtam rá, mert Shearert a haveromnak tekintem, és nagyon kedvelem. Teljesen egyetértek veled abban, amit írtál róla. Nekem is személyes ismerősöm. A Rev – blogos yaoi – cucc óta a te nevedet is megjegyeztem. Ha visszanézel, írtam oda, és nem azon az oldalon álltam, amit az egyik, ezen az oldalon szintén szereplő post képvisel. Nem értem, Zaizen mért csinálja ezeket a dolgait, és meg sem tudom akadályozni. Azt is megértem, h ti így reagáltok. Ha nem ismerném őt személyesen, akkor komolyan venném én is, amit ide írt, és kiakadnék rajta valszeg. De ismerem őt, és ignorálom ezeket a dolgokat. A trollkodás ellen a legjobb védekezés amúgyis az, ha fel se veszed. Többek között ezért sem olvastam el az itt szereplő yaois írást. A barátnőim nagyon kiakadtak. Én inkább rá sem néztem. Trollkodás és provokáció – erről szól az egész. Ezértis voltam korábban mérges arra, amit Luggeriano írt. Ezért abbahagyni a blogolást… A legrosszabb, amit tehet. Nehéz megállni, de nem kell foglalkozni az ilyesmivel. Mindezzel együtt megértem, h dühösek vagytok, hiszen megsértett titeket ez a dolog. Azt is látom, h a másik oldalról sokan már csak a további provokáció miatt írnak ide. Nincs már értelme ennek az egésznek…
  Mindenesetre, ha úgy láttad, pusztán azért, mert Zaizen a barátom, én is a titeket támadó oldalt erősítem, sajnálom. Nem értek egyet ezzel az egésszel. Az én kifakadásom, mint már mondottam volt, pusztán Christian megjegyzésének szólt, mert az ilyen hozzáállást aztán nagyon utálom… Tudod, általános iskolában engem állandóan cikiztek és bántani próbáltak a kisebbségi állampolgár gyerekek. Aztán egyszer besokalltam. Megvertem a “főnökcsajt”. Akkor fenyegetőztek még – mondanom sem kell, maga a megvert csaj nem mert volna jönni, a talpnyalóit küldte -, de végül leálltak. Az az egy olyan tettem van, amikor úgymond bántottam valakit, mégis büszke vagyok rá. Előtt évekig szar volt, és féltem. Tudtak bántani, mert csendes, könyvmoly kislány voltam. Azóta sokat változtam. Ezt a magatartás viszont gyűlölöm azóta is.
  Remélem, így már érthető, mért írtam, amit írtam.
  Végül egy tanács: ignoráljátok a provokáló blogbejegyzéseket. Én pedig továbbra is beszélgetek az emberrel, aki a barátom, és akit tisztelek és szeretek, azért, aki. Nem a provokációi miatt.

 65. Nézd Christian, mind itt és az amv fórumodon bizonyítottad, hogy egy izomagyú ordasnagy vadparaszt vagy és az öklödön kívül nem tudsz mással érvelni. Innentől kezdve a vita bármilyen formája veled meddő, sehova nem vezet, az itt lévő userek többsége nyilván soha nem fog annyira komolyan venni, hogy IRL találkozzon veled és megadja a lehetőséget, hogy “kibaszd a vonatból” vagy “kitaposd a belét”.
  Ha következőleg így felhúzod magad idegileg ZJ egy bejegyzésén, menj tüntetésre vagy focimeccsre összeveretni magad a rohamrendőrökkel, az való neked, nem az internet.
  Btw, ha tényleg te képviseled a “te generációdat”, akkor komolyan félek, hogy pár év múlva, ha felnőttök milyen állapotok fognak uralkodni az országban…

 66. Bár azóta ezt megbeszéltük, azért ide is:
  Rogue-ra nézve semmi támadót nem írtam, legalábbis nem akartam. Az utolsó két mondatom rá nem vonatkozik.
  Ezen kívül örülök, hogy beszélhettem vele MSN-en.

 67. Amúgy az, hogy mennyire nem tudsz olvasni, már fáj, lol. Nem látod, hogy nem én írtam azt a postot? Vagy azt hiszed más nicknévvel írok, vagy mi? Amúgy TESÓ, sikeresen igazoltad a 3-ik pontom miszerint a TESÓ-k közé tartozol. Úgy tűnik a szélsőjobboldali minőstésem moderálva lett, lol. Az e-mail-edet, meg az ivivedet, vagy mi a bront az, és az arcodat leszarom nagy ívben, lol. Mindegy, buta vagy, és torold meg ezt a nálad gyengébbeken. Hajrá! Gyökér. Mi meg mindannyian monitorarcú vázizomzatmentes dagadt kretének vagyunk. Ollé!

  BenyoBoy – A tiéd, lol. Amúgy csak azért írom el direkt mindenki nevét, mert az én nickemet se képes megjegyezni a többség… Még JungelKommano is két N-nel és egy Y-nal írta, pedig “én az ő oldalukon voltam”. A minőstést meg csak azért nem értem, mert ez a fajta trollkodás szerintem csak más, és nem nagyságrendekkel szarabb, mint a nívósabb külföldi szint. De legyen neked is igazad, nem tudok olvasni… XD

  És végezetül egy abszolúte fiktív, alapok nélküli, elképzelt dialógus:
  Rogue – Nekogaijin, ne idegeskedj, csak ignoráld a provokációt!
  Nekogaijin – RAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAGEEEEEEEEEEEEEEEE
  Shanyy – Köszönjük Nekogaijin. Hozzászólásod eltárolva.

 68. Shanny: Nekem jó a névmemóriám, szal ha mást el is baszok, azt tuti nem. :D Szélsőjobboldalt szeressük, de csak politikai értelembe. Lehet, hogy más ez stílus, de ilyen fajta “kifejtős” trollkodásból láttam pár sokkal jobbat, bár az tény, hogy egyik egyén sem elérhető már a neten. :P Én pusztán arra céloztam, hogy kezdetnek még talán nem rosz, de mint az eukarióta egysejtűek: szépen lassan tessék fejlődni.

 69. Hi Mr. Zaizen Jotaro!
  Figyi,tudom ,h lerágott csont de mivel a többiek elég sok “feleslegeset” kaptak tőled,figyi inkább akkor engem fikázz,én sokkal többet érdemelnék mert akiker próbáltál lejáratni azok 100 szor többet megtettek a hun-subkulture-communityhez mint én bármikor tehetnék,szóval…..
  Ha van időd akkor ne őket szapuld hanem engem!
  Köszönöm….ja és a cikkhez h ne legyen off
  [Szerintem szar,és lejárató?]Yes![/Szerintem szar,és lejárató?]
  Blind mod off

 70. Mi van gyerekek, még jövő karácsonykor is itt értelmetlenkedik mindenki? :) Erre már semmit nem lehet írni, tényleg… :)

  (Shanyy! Szóltam neked? Nem. Akkor meg lelehet zizzenni rólam, értve? Ha valamit akarsz akkor meg ott az emailem, nem szokásom oldalakon idétlenkedni másokkal)

 71. Úristen ez mekkora szánalomgyár ami itt összegyűlt! A fent említett blogokat egyébként jómagam sem olvasom. Néha shearerére és Nekoéra ránézek, de ennyi. A többiről meg megvan a véleményem…
  Igazából ki nem állhatom a csak animével foglalkozó blogokat, mert a seggnyaláson kívül mást nem igen lehet csinálni rajtuk. Értelmes írás ritkán születik, tehát olvasni sem nagyon érdemes. És még valami…végre teljes képet kaptam luggeriano-ról. Nem értettem mi ez a siránkozás az egyik postomban, most már látom mi a hiba…
  Ez a pár sor nagyon komoly, én is valami ilyesmit válaszolhattam:
  “Ne játszd a mártírt, ez csak szánalmassá tesz. Beszóltak neked az interneten – megsúgom neked, hogy ez nem jelent semmit. Milyen mimózalelkű ember vagy te, hogy egy totál idegen fickó egy szava ennyire felkavarja a lelkivilágodat? Ha lenne gerinced, megmutatnád nekem és a világnak, hogy igazságtalan szemétláda voltam, felvirágoztatnád az istenverte blogodat, írnál valami tényleg jót és eredetit, pusztán ahelyett, hogy leheveredsz és megadod magad, mint egy megvert kutya. Amit most csinálsz itt, az többet elárul rólad, mint bármilyen idióta kitöltögetős önteszt. Azt hiszed az ellenséged vagyok, pedig te vagy önmagad legnagyobb ellensége. Engem nem érdekel a blogod. Az enyém viszont igen, és a könnyeid összerondítják.”

  Hasonlít az írás a retard no jutsu-s postomhoz. Támadhatnák, hogy egy egész szubkultúra ellen szól. Pedig egy nagy szart! Számomra ez a cikk, a totális értelmetlen semmiről, és azt kedvelő és továbbvivő emberekről szól. És még mindig több értelme van ilyesmiről trollkodni, mint folyamatosan a semmit, és a feleslegest magyarázni. Már bocsánat, de a faszom se blogolna olyasmiket, amiket teljesen felesleges, mert gyakorlatilag az égvilágon semmi funkciója, más nem lesz tőle se több, se kevesebb. Az emberekkel nincs bajom, mert nem is ismerem őket, bár nem is nagyon akarom. Egyébként meg a komolyan veszi ez ilyen írásokat, az egyértelműen bizonyítja a cikket elkövető álláspontját. Szóval gratulálok, ez betalált rendesen. Nem mindennel értek egyet, például a feliratkészítés nem rossz dolog, bár engem hidegen hagy. Elnézést az alpári stílusért…

 72. Nagyon tetszik bennetek, hogy “ha nem tetszik valami, ott az e-mailem”. Igazán nagyvonalúak vagytok, többen is ebből a társaságból! :)

 73. Na, ez jó volt. Tetszett! És a későbbi iróniás bejegyzés is tetszett. Egyébként a legjobban az tetszett, mikor valaki közölte, hogy Zaizen szedjen magára egy kis műveltséget… Höh… szerintem elég szépen fogalmaz, meg sok cuccot tud… meg a felét nem értem annak, amit ír, pedig olyan hülye azért nem vagyok. Egyébként, kedves már-már emo-t súroló listárakerültek: az lett volna a legegyszerűbb (és a büszkeségetek számára legjobb) választás, ha vigyorogtaok volna egy jót ezen a bejegyzésen és kész. Ez a hiszti tényleg rohadtul gáz volt. Míg nem láttam az agygörcsötöket, még sajnáltalak is titeket. De mostmár én is csak röhögök. Szívás.

  Bakter, ennyi “tetszett” egy kommentben… XD Veszek egy szinoníma-szótárat :LOL:

 74. Terika: Komolyan mondom, vagy két tucat blogger vetélkedik ebben a pillanatban is, hogy melyikőjüknek sikerül inkább alulmúlni az egyébként is alacsony elvárásaimat. Csupán azért nem frissítem a listámat, mert egyrészt a feladat sziszüphoszhoz méltó büntetés lenne, hisz Animés blogok százait kéne böngésznem nap mint nap, és sose lenne vége, másrészt pedig azért nem piszkálok bele, mert jónak tartom úgy, ahogy most van. Ha (remélhetőleg a közeljövőben) megint rászánom magam az írásra, akkor új ötleteket szeretnék kibontani (vagy a fél tucat félretett, félbehagyott bejegyzésemet is befejezhetném.)

  Amaru-chan: A bejegyzés kb. felének nincs is különösebb értelme (azon kívül, hogy viccnek szántam), mert pl. a listaírás történetét az első betűtől kezdve az utolsóig az ujjamból szoptam (a listát meg már tudjuk, honnét húztam elő, lol).

 75. Azám, új posztok. Mivel rendesen összeszedett, intellektuális, és nem mellesleg iróniában fürdő termékeket is tudsz gyártani itt a blogon, biztos örülnének neki párak, köztük jómagam is.

 76. Kedvelem Zaizen hozzászólásait és bejegyzéseit, a trollkodásokkal együtt. Sok olyan érdekességre mutat rá a fandommal kapcsolatban, amit már én is észrevettem, csak nem volt erőm/kedvem megírni, meg egyébként sem lettem volna ilyen… öh, stílusos. Abban már nem vagyok biztos, hogy a hazai közösségeken kívül is megállná-e a helyét, csak nagyon-nagyon amatőrök tudnak így rácuppanni egy hasonlóan provokatív témára.
  Tanács egy naiv szemlélőtől: tényleg nem kell a “pszeudo-intellektualitás”, vagy legalább tanuld meg jobban álcázni… a “raison d’étre” meg a “non sequitur” mehet a kukába, ettől nem lesz viccesebb a cucc, ahogy nem lesz kevésbé értelmes attól, ha a “bejegyzés célja” vagy a “következetlenség” kifejezéseket használod helyettük.
  Egyébként így is eléggé mókás és provokatív a garázdálkodásod, én legalábbis jól szórakoztam :D Keep ’em coming!

 77. Atyaúristen, én írhatom ide a 86. hozzászólást. Miattatok elkéstem az órámról XD. Az első kb. 50-60 hsz-t volt erőm elolvsani. Ahogy látom rég írtak ide utoljára. Szerencsére. :)

 78. Nini, egy link. És a másik oldalán rosszindulatú megjegyzéseket tesznek a személyemre. Ej, éreztem én, hogy visszahull még ez az írás a fejemre.

 79. Ez a sjonna nem valami égbekiáltó linkkel reklámozta ezt a blogot még nem olyan rég a sajátján? Most meg habzó szájú esszéket ír egy 3-4 soros kommented miatt, ezek szerint. Gyerekek, általánosságban Zaizen Józsi nem egy hatalmas bábmester, vagy különösebben megerőltető vitapartner, de ez most kivételesen az Internetes siker csúcsa: ha valakinek már attól elönti az agyát a köd, hogy létezel.

 80. Írt a franc esszéket róla. Hangot adtam a nemtetszésemnek, mikor odajött a blogomra magyarázni és sértegetni mert lefikáztam a náci gárdát. A linkjét már nagyon régen kivettem a blogomból, mert nem írt semmiről (mindenkit kiszedtem aki nem írt). Zaizen Józsi meg nem bábmester, csak egy önbizalomhiányos szerencsétlen, akit a barátai is kiröhögnek. LULZ.

 81. Jó ég, micsoda b-kategóriás sértegetés! : )
  BTW, én meg úgy hallottam Sjonna egy 10 évvel fiatalabb fiúval, Nekomajinnal hál, aki történetesen az öccse! Micsoda egy vérfertőzős buzeráns pöcs!
  Belső, tuti-biztos információ, egy barátom mesélte, aki Sjonna haverjától hallotta IRL!!!4!FOUR!
  Wrong? PROVE IT!

 82. A jobbikos postodat kritizáltam. Nem magyarázkodás és sértegetés, hogy szerintem alpári és humortalan volt amit írtál, hanem kritika, amit leszarhatsz, ha nem értesz vele egyet, no para. Egyébként hiába rágalmaz, nekot nem tudom komolyan venni, mióta ASCII melleket toltam az arcába. (Ezt tartsd észben, mikor őt olvasod.)

 83. Egy kérdés, amit már nem tudok magamban tartani. Az új post ugyebár tele van nem valami jó flamebait-tel(pl.:29 éves pincelakó, stb.). Még biztatva is vannak az olvasók, hogy etessenek titeket. Erre amikor rákattolok arra a bizonyos “Leave a comment”-re mit látnak szemeim? “Responses are currently closed” meg a többi. Szóval, akkor a kérdés: mi a jó Istennek kapcsoltátok ki a kommenteket, ha trollkodni akartatok? Ha már teleraktátok, egy amúgy értelmesnek ígérkező postot olyan sok hülyeséggel, hogy az eredeti téma már nem is látszik, akkor miért nem hagyjátok az embereket, hogy flame-eljenek kommentek között? Ahogy láttam, teljesen biztosak vagytok abban, hogy bekapja minden “pincelakó otaku” meg “animeblogger”(ez nem tudom mióta lett ekkora sértés) a horgot.

 84. Egyébként hiába fröcsögsz, nem tudlak titeket komolyan venni, amióta junglecommando haverod megkeresett iwiw-en, hogy jópofizzon, magyarázkodjon, és nem mellesleg lejárasson téged. (Ezt tartsd észben, mikor írsz valamit.)

 85. Azt elismerem, hogy olyat soha többet. Megértem én hogy elszabadultak az indulatok, nálatok is, nálam is. Ne is beszéljünk róla többet szerintem. Elbasztam.

  “Egyébként hiába rágalmaz, nekot nem tudom komolyan venni, mióta ASCII melleket toltam az arcába. (Ezt tartsd észben, mikor őt olvasod.)”
  Itt valami nekem csúnyán kimaradt…

 86. Tud róla, hogy beszélgettem veled, a nagy tényfeltárásod most elmarad. Azért kerestelek fel, mert értelmesebbnek tűntél annál, minthogy személyes sértésként maradjon benned örökké ez a post. Most, hogy még több mint egy év távlatából is ettől a pár perc alatt összedobott írástól vérzik a segged, már máshogy érzek.

 87. Gabir2: Visszaraktam a kommentelési lehetőséget,nem tudom, miért nem volt bekapcsolva. Most már véleményezheted tajtékozva, vagy gunyorosan, vagy ahogy óhajtod.

  Sjonna: Egyetértek, fátylat rá. Elbasztam én is anno ezzel a posttal, megesik. Egyébként csak annyi a dolog, hogy Nekot sokat zrikáltam, lekezeltem, stb. Egyik kedvenc húzásom vele szemben az volt, hogy nem válaszolok komolyan, csak ASCII-ben rajzolt melleket postolok (lásd 31-es komment). Zabos rám, mert szemét voltam vele. Meg tudom érteni, hogy visszaadná.

  Neko: Kösz, de nem kell nekem ahhoz stróman, hogy rossz hírem legyen. Ha utálsz, utálj azért, mert lekezelő, nagyképű seggarc vagyok, de ne ilyen mondvacsinált okokkal gyere. Ha meg le akarsz nézni, akkor találj jobb indokot.

 88. Ez kérlek szépen 10/10, öt csillag vagy nekem mindegy, hogy fogalmazunk. választékos szóhasználat, gazdag szókincs, rendes bevezetés, tárgyalás és befejezés rész, plusz tele igazsággal. Nem vagyok blogger, meg nem is nagyon olvasok blogokat, ezért nem tudom pontosan mit kell nézni, de ha ezeket a dolgokat nézzük plusz a szubjektív véleményemet, akkor nekem nagyon tetszett. Fasza gyerek vagy.

 89. Azért hanyagoltam el, mert nincs már okom, kedvem és időm se, hogy blogot vezessek. Csak azért van még ez a blog, mert egy hölgyismerősöm külön megkért, hogy ne töröljem.

 90. Nekem tetszett, főleg ezzel találkozom sokszor:

  “Axióma: Fanboyos kirohanások, japán szavak kanjival vagy romanjival magyar szövegbe illesztve a következő szavakra különös tekintettel: Baka, kawaii, seiyuu, gomen, -sama, etc. A következő szmájlik használata: XD ; :3 ;>_< ; ^_^ és egyéb weeaboo szmájlik. Háromnál több felkiáltójel egymás után, szövegkohézió hiánya, központozás hiánya."

  Gondolom így akarják japánosabbá, menőbbé tenni a bejegyzéseiket, pedig pont hogy az ellenkező hatást érik el vele.

 91. Milyen igaza van Zaizennek… De még mindig a részletes epizódkielemzős blogok azok amik viszik a pálmát. Meglátszik hogy egyesek túlságosan is unatkoznak… Ugye Junchi?

 92. Epizódkielemzős? Wat? No, srsly, wtf? Hol látsz te az én blogomon epizódkielemzést lol? Blícs mangát szoktam egyedül blogolni, de tudtommal egy animét sem blogoltam még epizódról-epizódra, hétről-hétre.

  Legközelebb próbálj meg nyitott szemmel szétnézni a blogomon; hidd el, eredményesebb lesz és nem kell, hogy kiröhögjelek. ;)

 93. Én irigylem Junchi-t, mert Magyarország első számú weeaboo lulzere csak hozzá ír. :D Istenem de jó lenne ha megérnem, hogy talál valaki egy képet róla és elküldi nekem.

 94. Junchi blogja nagyon érdekes, hiszen mindig kielemzi az aktuális Bleach manga chaptert. Szerintem a sok fehérítő lúzernek ajánlani lehetne a blogot. Junchi blogja olyan mint a “Kötelezők röviden” című könyv.

Ide követheted el a hozzászólásaid.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s