Weblapszemle Nr. 1

Minthogy blogbejegyzésekhez jó ötletek kellenek, és épp kifogytam, azt teszem, amit minden valamirevaló blogger: mások ötleteivel népszerűsítem a saját oldalamat. íme a heti havi weblapszemle 1. kiadása! Az eheti ehavi első weblapszemle a képregények jegyében zajlik, így képregényes weblapokról lesz szó (vagy legalábbis link). Következzék hát, mindennemű rendezőelv nélkül öt(+1) , a heti havi témához kapcsolódó oldal.

1. Superman is a Dick.

Elég magától értetődő cím, de azért következzék némi ízelítő:

superman-is-a-dick.jpg

Akit a két fentebbi kép nem győzött meg arról, hogy superman egy pöcs, annak ajánlom, látogassa meg az oldalt. Engem meggyőzött, és mellesleg jót szórakoztam. Ha a képek eredetére vagy kíváncsi: az oldal azt írja, mindegyikük kiadott képregényből származik, egyik sem shop. Yikes.
(Mellékes megjegyzés: Szegény Jimmy. Aquamant nem sajnálom, ő sokszor nagyobb pöcs, mint superman.)

2. Doom: a képregény.

Aki esetleg még nem ismerné, itt az alkalom, hogy korrigálja a deficitet. Ízelítőként a borító:

page00.jpgz

Megítélésem szerint ez a legzseniálisabb képregény, amit valaha játékból adaptáltak. Tökéletesen tükrözi a játék mentalitását, nem is szólva a zseniális humorról. (Az írót aranyba kéne foglalni. A rajzolót is.) Mindenképpen érdemes megnézni, Doom-rajongóknak pedig egyenesen kötelező darab! (Még a Doom 3 rajongóinak is. Fukken newfags.)

3. Batman, by Dostoyevsky

A klasszikus orosz irodalom és Batman szerelmeseinek, Fjodor Dosztojevszkij nyomán: Bűn és bűnhődés! R. Sikoryak képregénye:

dostoyevskycvr.jpg

Azt hiszem, ehhez képregényhez nem kell különösebb kommentár. Felmerülhet viszont a kérdés, hogy mely elvetemült elme szüleménye ez a képregény, és hogy van-e több? Nos ajánlhatom figyelembe R. Sikoryak Masterpiece comics sorozatát. Ami a fellelhetőséget illeti, már keményebb dió. Az again with the comics-on kívül nem találkoztam sehol sem Sikoryak műveivel, úgyhogy passz. Ha valaki tud linket adni további műveihez, kérem, tegye meg. Ami a fentebb emlegetett blogot illeti, érdemes olvasgatni, minthogy egyik legjobb képregényes blog, amivel találkoztam.

 

4. Sztálin VS. Hitler: a képregény

A szuperképességekkel bíró Sztálin végső leszámolása Hitlerrel, aki az árja faj erejével felruházva, a világ leigázására készül. De hadd beszéljenek magukért a képek:

panel-01.png

panel-04.png

Alexej Lipatov 2000-es alkotása a fentebbi linken végre angol fordításban is hozzáférhető! Amilyen rövid, annyira zseniális ez a képregény. Elég morbid a gondolat, hogy a múlt század két eszelős diktátora szuperképességekkel rendelkezik (nem beszélve arról, hogy sehol sincs egy szuper-Churchill vagy Szuper-Roosevelt, de még egy szuper-Truman se), mégis, Iron-man (Sztálin) és Aryan-man (Hitler) annyira durván van ábrázolva, hogy ezek az aggályok fel se merültek olvasás közben.
(Szorosabb értelemben véve ugyan kilóg a listából, hisz webcomicnak számít, minthogy sose nyomtatták ki, és csak neten hozzáférhető, de kit érdekel.)

5. Ronald Reagan élete, képregényben

Az igazat megvallva, azt vártam, hogy Reagan a csillagháborús programjával felturbózza magát, és így pusztítja el szuper-Gorbacsovot, de hát szuperképességek nélkül se rossz. Nem valami humoros, de elég jó életrajz, ajánlom figyelmébe azoknak, akiket érdekel a színészből lett amerikai elnök élete.

reagan-01.jpg

És végezetül, egy hasznos oldal a képregények szerelmeseinek itt. Jó szórakozást!

Reklámok

Ide követheted el a hozzászólásaid.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s