TÍZ OK, AMIÉRT A DEATH NOTE A VILÁG LEGJOBB ANIMÉJE.

Mikor kijött a Death Note, sejteni lehetett, hogy inog a Neon Genesis Evangelion trónja. Most, hogy végignéztem, kijelenthetem, hogy a korábbi bálvány ledőlt, (maga alá temetve az összes Eva fanboyt), és új király született. Megcáfolhatatlan ténnyé vált, hogy A DEATH NOTE A VILÁG LEGJOBB ANIMÉJE. De mivel mindig akadnak kételkedők, összeállítottam egy rövid listát, ami helyrerakja a tamáskodókat, és megcáfolhatatlan érveket szolgáltat az előbbi tézisem igazolására. Mielőtt belekezdenék, egy rövid disclaimer: A következő lista örökre megdönti az illúzióidat, miszerint a Death Note nem a japán animációs filmek csúcsa. (Also: HERE BE SPOILERS.)

10. MELLO ÉS NEAR
Két kevésbé kedvelt karakter, minthogy képtelenek felnőni az elődjük zsenijéhez, de mégis, együtt legyőzik Kirát, amire L nem volt képes. Érdekes mellékkörülmény, ami talán az olvasóim közül a hölgyeknek ismerős lehet, hogy bár Mello zabál folyton csokit, Near hízik helyette. Near amellett, hogy egy jól táplált óvodás fizikumával rendelkezik, BABÁZIK is és egy nő adja a hangját, Mello meg szimplán úgy öltözködik mint HARD GAY, de minthogy az elődjük is különc volt, ezeket a tulajdonságaikat betudhatjuk a Wammy árvaház-féle tehetséggondozási programnak.

9. AKCIÓ
A szórakoztatóipar sava-borsa megtalálható a Death Note-ban: Túszdráma, Autós üldözések, helikopterek, kommandósok… Méghozzá egy jelenetben egyszerre: kedvenc akciójelenetem, mikor Mello Light húgát túszul ejti, majd a túszcsere után egy rakétával eltulajdonítja a Death Note-ot, és a nyomok eltüntetésére felrobbantja saját talpnyalóját helikopterestül, Light nagy bosszúságára.

8. GRAFIKA
Valamikor mikor még csak születőfélben volt a legenda, azt mondták Obatának: „most Yaoi fangirlöknek rajzolsz. IGEN, MEGINT!” És megtette. A gonosznak szép arca van… és a neve Light. (A jónak is szép arca van. Neve az nincs.) Obata rajzstílusa olyannyira nagy sikert aratott a női rajongók körében, hogy a legjelentéktelenebb töltelék mellékszereplőket is körberajongják, ha azok bishik (lásd MATT, akinek nincs vezetékneve).

7. MULTIKULTURÁLIS
Van benne Interpol, FBI és CIA, a szereplőgárda fele nem japán, és Amerikában is játszódnak jelenetek. Megemlítendő még, hogy a Death Noteban hihető angol nevek vannak, mint NATE RIVER és MIHAEL KEEHL, vagy a kedvencem: L LAWIET. Ha már a neveknél tartunk, a szereplők fedőnevei is érdekesek ( abc sorrendben: KIRA, L, MELLO, NEAR… ), nem úgy mint a homokos Death Note-klónban a Code Geassban, ahol egy normális név sincs (Leluche Lapmperuge NEM BRIT NÉV! Zero meg szimplán szar fedőnév).

6. HALÁLNOTESZ ÉS SHINIGAMIK
Kinek kellenek a homokos bleches shinigamik, és az elcsépelt klisé kardjaik? A death note-os shinigamik sokkal ötletesebbek, és a Death note kidolgozott használati utasítása a sztori egyik sarokköve. Nem egyszerűen leírod a nevet, de megadhatod az időpontot és a halálnemet, ami eléggé kreatív fegyverré teszi. Nem is szólva arról, hogy jó befenyítésnek hangzik: LEÍROM A NEVED ÉS MEGHALSZ BAZMEG!

5. MÉLYÉRTELMŰ SZTORI
Bizony, a Death Note sztorija nemcsak szövevényes és izgalmas, de roppantul MÉLY és FILOZOFIKUS. A hatalom megrontó hatásától (Nietzsche mondta volt, hogy “Nem a nyomor, nem a mohóság, hanem a hatalom szeretete az emberek démona.”) az utópiákról, a halál utáni életről, a jóról és a gonoszról tesz fel kérdéseket. Akárcsak az Evangelionban, a kihagyhatatlan keresztény szimbolika itt is megjelenik: a lábmosás jelenetben egyértelműen felismerhető, hogy L Jézus, és megbocsátja Light bűneit, mielőtt meghal.

4. ZSENIK PÁRBAJA
A tradicionális férfias kvalitások ideje leáldozott, mikor a Death Note ötlete megszületett: Izom helyett ész, elnyújtott verekedések helyett elnyújtott szellemi összecsapások, amikben mindig az ellenfél előtt kell legyél egy lépéssel, az ő fejével kell gondolkodnod, és az információt úgy kell adagolnod, hogy félrekalkuláljon.
A legendás összecsapás KIRA és NEAR között jó példa erre:
Near:„Kicseréltem a death note-od, úgyhogy nem halunk meg mégse.”
Kira: „Erre számítottam, úgyhogy a tudtod nélkül már én kicseréltem egy hamisítványra. Enyém a diadal!”
Near:”Tudom, de én kicseréltem az eredetit is. Véged van Kira!”
Kira:”OH SHI-“

3. ENDLÖSUNG
Light terve, hogy megváltja a világot, és istenné válik az emberek szemében nemcsak zseniális a maga egyszerűségében (KIÍRTOK MINDEN GONOSZTEVŐT ÉS AKKOR SENKI NEM LESZ TÖBBÉ ROSSZ) de emlékeztetőül is szolgáltat arra, hogy a legjobb szándékok okozzák a legtöbb rosszat: a pokolba vezető út jó szándékkal van kikövezve.
(Follow the yellow brick road, Light. FOLLOW IT TO HELL!)

2. LIGHT
Raito, Laito, vagy Light (vagy Right?) a főszereplő antihős akinek a véletlen megadta az esélyt, hogy megváltoztathassa a világot, és ő buzgón neki is lát. Light megalomán, manipulatív, számító és hidegvérű gonosztevő (és természetétől fogva ilyen, nem pedig azért, mert kicsinálták az anyját, és megnyomorították a húgát, mint abban a szar utánzatban, a Code gay-assben az a homokos Leluche) ugyanakkor idealista, és meg akarja váltani a világot. Összetettsége miatt méltán érdemli meg a 2. helyet, L után.

1. L
A rejtélyes szuper-detektív, L, a Death note Legkidolgozottabb karaktere. L autista viselkedésmodora, görbe háta, táskás szemei és csámpás járása, és az édességbeviteltől minden bizonnyal szuvas fogai ( de tényleg, fogkefét az egész sorozat alatt nem tol a szájába, ellenben megeszik vagy tíz kiló tömény cukrot) ellenére minden csaj imádja (Jó indikátor erre, hogy senkiről nem készült még annyi yaoi doujin, mint róla és Lightról). A fura öltözködési stílusáról meg annyit, hogy Einstein se viselt zoknit, mert akadályozza a vérkeringést. L született zseni, Lighttal képes mindenben lépést tartani, ráadásul képes fejben valószínűséget számítani, és százalékos értékekben gondolkozik. Mérhetetlen deduktív képességeire jó példa, hogy egy epizódon belül rájött, hogy Kira JAPÁN. Ha ez nem zseniális, nem tudom mi lehetne az.

Ha ezek után sem értesz egyet, hogy a A DEATH NOTE A VILÁG LEGJOBB ANIMÉJE, akkor TÉVEDSZ, és vagy nem láttad még, vagy menthetetlen Eva fanboy vagy, és a múltban élsz.

————————————————————————————————————-

Update: Kedves olvasó, szépen kérlek, NE VEDD KOMOLYAN EZT A LISTÁT. Mint ahogy azt a kommentekben is többször kifejtettem, csak azért írtam ezt a bejegyzést, hogy szemléltessem a tipikus fanboy elfogultságát a rajongásának tárgya iránt, és egyben kicsit kifigurázzam. Sajnos a fanboy része túl jól sikerült, a kifigurázás viszont nem. A finom gúny, amit belevittem a legtöbb embernek (la kommentekből ítélve) túl halovány, és ezért az írásom komolynak tűnik a szemükben. Rimánkodva kérlek, te ne vedd komolyan; vagy ha komolyan vetted, olvasd el újra és lásd annak, aminek szántam.

Reklámok

130 hozzászólás

 1. Halika!

  Én az egész sztori alatt Light-nak drukkoltam, szerintem pont azért iszonyat jó ez az anime, mert a véleményeden múlik hogy kit tartasz jónak és rossznak. Szóval azért nem kell egyértelműen kijelenteni hogy Light a gonosz. Még az ismerőseit is beáldozta azért hogy a gonosz eltűnjön a Földről, sőt a lelke sem mehetett se a pokolba, se a mennybe. Persze az is igaz, hogy a vége felé nem csak komoly bűnözőket tettek el láb alól, de végülis a rossz elleni kűzdelmen volt a lényeg.
  Amúgy szerintem Near és Mello is csak L bukásának köszönhetően tudott győzni. L-nek esélye sem volt a győzelemre, mivel Lightnak túl nagy előnye volt azzal hogy ő tudott kezdetben mindent a Death Note és a Shinigamikról. L-nek ezt szép lassan kellett volna kiderítenie, amit jól is csinált, Rem önfeláldozó cselekedete hosszabbította meg a sztorit azzal hogy L meghalt.
  Egyébként L ellen szólva is volt 1-2 olyan rész amibe bele lehetne kötni, pl amikor Misa-channak elvette a mobiljait, kicsit má túlzás volt. Persze én elfogadtam az animének a szabályait és a kisebb “hibáit”. Nyah szóval lényeg a lényeg, ez a legjobb amit valaha képernyőn láttam :PPPPP

 2. Egyébként gondolom tudtad de azért bedobom ide a linket, adják ki a részeket angol szinkronnal is, nincsenek eltalálva annyira a hangok mint a japánban, de azért mégiscsak megér annyit hogy újra megnézzem az egész sztorit:

 3. szerintem meg a Code Geass nem olyan szar cucc, érdekes nekem tetszik Zero. Meglepődsz lehet, engem meg az a diabéteszes orángután Sherlcok kalandjai nem kötöttek le….persze továbbra is megvan a szabadsága mindenkinek azt fikázni, amit akar.

 4. Hát…igenXD Amióta végignéztem az animét teljesen felcserélődött nálam a kedvenc animék sorrendbeni listája. 1. hely: Mi más?! Death Note! Hogy miért,azt én se tudom,de egyszerűen…leültem a tv elé és nem bírtam levenni a szemem a képernyőről( Jó-jó meg Light fangirl lettem de ez más dolog) Szóval elképesztő a történet, az összefüggések,meg hogy egyik esemény így követi a másikat…hát én csak lestem.Na jó nem istenítem tovább az animét,mert csak annyit akartam mondani: Tényleg a Death Note a világ legjobb animéje^^

 5. Kedves olvasóim, komoly félreértés áldozati lettetek. A Death Note nem a világ legjobb animéje, valójában sosem gondoltam komolyan, hogy az. Irónia, emberek. Azzal a céllal írtam ezt a bejegyzést, hogy kifigurázzam a fanboyos(vagy a hölgyek kedvéért: fangörlös)lelkendezést, amelyet némely blogger produkálni szokott. A death Note különösen jó alanynak ígérkezett, minthogy kb. magyarország fél animés populációja agyondícsérte már. Sajnos pont ez volt az, ahol elszámítottam magam. A finom irónia pont azért hatástalan, mert a fél animéspopuláció agyondícsérte már.

  Christo: Nem hiszek a morális relativizmusban. Light tettei gonosznak minősülnek a legtöbb emberi mérce szerint. A megalomániája, a hatalommal való megszállottsága és az öntetszelgés inkább hajtották, mint az, hogy a világ javára cselekedjen. (Ettől függetlenül neki drukkoltam én is.)

  luggeriano: A Code Geass-fikázás egy másik fanboy-sajátosság kifigurázása akart lenni, tudvalevő ugyanis, hogy sosem lehet két király egy trónon. (Gondoljunk csak a Sony vs. Nintendo vitákra.)

  Ichika: Gondolom szerinted a japán név generátor is cuki.

  U.I.: phr0zen, igazad volt.

 6. Ja az más….sajnos irásban még hangulatjelekkel se jön mindig át h. ez irónia lenne. Sok animét,OVA-t, moviet láttam már (lassan 500 körül leszek) de nem szeretnék a ” csak ez az 1-2 anime létezik a számomra ez a Námbör Ván más egyéb hülyeség-szar” csőlátás hibájába esni mint pár blogon vagy IRL megnyilvánuló(Conon tapasztaltam hogy főleg fiatalabb korosztály hajlamos erre) otaku csinálja. Mindegyikben, – ami élvezhető, mondanivalója van, vagy téged elgondolkoztat, elvarázsol, megnevettet, megsirat szóval hatást gyakorol rád és szórakoztat – van valami jó amiért szereted. Akkor meg miért kell 1. helyet v. trónt készíteni csakis egynek, ha van rengeteg jó cucc, amit élvezel nem?

  Más: ha nem bánod felvettelek a blogomon a kollégák blogcimei közé ^^

 7. Szerintem is a világ egyik legjobb animéje! Imádom Light-ot, L-t és Misa-t is. Kár, hogy Light annyira megváltozott L halála után. Abban a részben szerintem szomorú volt egy pillanatra… nem? L valamilyen szinten mégiscsak a barátja volt… Ő volt az első, aki felvehette vele a versenyt. Mello-t és Near-t viszon rühellem… Amúgy szép lett volna, ha Misa odamegy Light-hoz és ott hal meg, nem? Egy kicsit sírtam a végén… Szegény Light… Micsoda álom- és céltudatos jellem! Egy kicsit irigylem…

  1. Kedves Tamaki Otomo
   eggyet értek veled velem is ugyan ez volt szerintem is szomorú volt light amikor L meghalt és én majd nem sírtam


 8. ……………………………………..________
  ………………………………,.-‘”……………….“~.,
  ………………………..,.-”……………………………..“-.,
  …………………….,/………………………………………..”:,
  …………………,?………………………………………………\,
  ………………./…………………………………………………..,}
  ……………../………………………………………………,:`^`..}
  ……………/……………………………………………,:”………/
  …………..?…..__…………………………………..:`………../
  …………./__.(…..“~-,_…………………………,:`………./
  ………../(_….”~,_……..“~,_………………..,:`…….._/
  ……….{.._$;_……”=,_…….“-,_…….,.-~-,},.~”;/….}
  ………..((…..*~_…….”=-._……“;,,./`…./”…………../
  …,,,___.\`~,……“~.,………………..`…..}…………../
  …………(….`=-,,…….`……………………(……;_,,-”
  …………/.`~,……`-………………………….\……/\
  ………….\`~.*-,……………………………….|,./…..\,__
  ,,_……….}.>-._\……………………………..|…………..`=~-,
  …..`=~-,_\_……`\,……………………………\
  ……………….`=~-,,.\,………………………….\
  …………………………..`:,,………………………`\…………..__
  ……………………………….`=-,……………….,%`>–==“
  …………………………………._\……….._,-%…….`\
  ……………………………..,<`.._|_,-&“…………….`\

 9. Hali!
  Az érveid nélkül is egyet kell értenem veled,bár azt hiszem,hatásosabb lett volna más művek lehordása nélkül is:D
  Hát igen…ha az ember elkezdi,egyszerűen se hall,se lát…egészen a 25. részig:'( az nem volt szép:'( Én csak nehezen tudtam eldönteni,kinek illene itt szurkolni…ez egyszerűen képtelenség.A favorit persze nálam is Ryuzaki:D IMÁDOM(ezért se szeretem a 25.részt)de valahogy Light-ra se lehet haragudni…a végén már a szívroham kerülgetett,és annak ellenére,hogy nem az nyert,akit szerettem volna,mégis az a véleményem,hogy ennél szebb,tökéletesebb befejezése nem is lehetett volna…olyan SZÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉP volt!!!!!!!

  Jah..és még vmi…akkor is szép,irónia ide vagy oda…és mindenkinek jogában áll szeretni…cupp

 10. Sose állítottam, hogy a Death Note rossz, csak azt, hogy röhejes módon agyonajnározzák. A sztori második fele elég lapos, és sokszor erőltetett, a karakterek egydimenziósak (Lásd: Misa, Near, Mello, Watari, a shinigamik és úgy általában mindenki Lightot és L-t leszámítva), de azért összességében véve jó anime volt, és jól szórakoztam rajta. Ha a listámban komolyan dícsérni akarnám, az animációt és a zenét raktam volna rá, mert azok meg is érdemlik a dícséretet.(A zenét különösen szerettem, hiszen a Death Note hangulatának jó részét annak köszönhette.) A 6. részt dícsérném meg ezeken kívül, ami a legizgalmasabb volt az egész sorozatból (ha jól emlékszem, ez az a rész, ahol Light kicsalja az FBI ügynök menyasszonyának nevét, majd hidegvérrel öngyilkosságba hajtja/megöli.)

  A listámmal nem azokon gúnyolódtam, akik szeretik a Death Note-ot, hanem azokon, akik agyondícsérik, anélkül hogy tisztán látnák a gyengeségeit és erősségeit. Aztán jön egy-egy komment, és látom, teljesen mellément, és komolyan veszik. Hogy a francba lehet komolyan venni, ha azt írom, hogy L JÉZUS?! Na de mindegy, már megtanultam, hogy a fanboy trollság nekem nem megy. Túl hiteles Death Note rajongó vagyok, lol.

 11. Valóban népszerű, de micsoda árat fizettem a népszerűségért! Ki akartam figurázni a fanboyokat, de valami kozmikus irónia vagy szimplán a túl hiteles rajongó-imitációm folytán visszafelé sült el a dolog, és mindenki komolyan veszi. De a legirónikusabb, hogy ez az írásom lett a blogom legtöbb forgalmat hozó attrakciója, örök időkre megbélyegezve Death Note fanboyként.

  De kit érdekel, attention whore vagyok, és imádom a forgalmat, lol.

 12. Zaizenjotaro: Azzal együtt, hogy nekem is tetszett a Death note, világosan lejött, hogy miről van szó. Szóval mégsem lett túl hiteles, csupán épp eléggé. Ezúton gratulálnék a loghoz. :)

 13. Kell nekem ilyenkor újraolvasni a kommenteket! Persze, hogy annyi marad meg az agyamban, hogy Zaizenjotaro egy Death note fanboy. Aztán meg csodálkozom ezen az új információn… De már felfogtam (ismét), hogy miről van szó… Azért ez megrázó volt…

 14. Ez a post újra és újra lenyűgöz.
  “Félreérthetősége” miatt MÉG nincs akkora visszhangja, mint Manitu dicshimnuszként véletlenül sem interpretálható Ergo Proxy (le)értékelőjének, de amint írsz egy “TÍZ OK, AMIÉRT A NARUTO A VILÁG LEGROSSZABB ANIMÉJE” bejegyzést, garantálom neked, hogy internetes rekordokat fog dönteni a blogod látogatottsága.
  Persze a népszerűség nincs ingyen, ehhez előbb meg kéne nézned a Narutot.

 15. Quebe: Nos igen. Naponta több tucat Fanboy/fangörl zarándokol(t?) a blogomra, hogy a Death Note “felsőbbrendűségét” alátámasztó tíz érvemet megcsodálja… ebből az az iszonyatos következtetés vonható le, hogy a Death note rajongók törzse tiszteletbeli tagjává avatott.

  Siklara: Szerintem az a lenyűgző, ahogyan függetlenítette magát a szándékaimtól ez az írás. (Mindíg is méltányoltam az iróniát.) Ami a következő bejegyzésemet illeti… Fogalmam sincs mi lesz az, de listát egy jó ideig nem írok, lol. Igaz, a Naruto ócsárolását szinte sport szintjén űzöm, de hogy natuto cikket írjak… AKKORA attention whore nem vagyok, lol. (Mellesleg nehéz lenne döntenem, mi kerüljön föl a tizes listára, hisz elég nagy a választék.)

  Köszi a kommenteket.

 16. Hát mióta velem meg ismertették a Deat Note-t azóta én nagyon nagy mániákus lettem!! Imádom ! Mondjuk én is az elején Light-nak szurkoltam, de rájöttem, hogy L is nagyon ari karakter! Számomra mind a két srác csúcs szuper! Persze nem mondom, hogy a többi szereplő nem jó csak nekem még is ez a két fiú nyerte el a tetszésemet!Tehát csak annyit tudok mondani, hogy a DEATH NOTE a király!!!

 17. Merő gúny az egész. Tetszik ^^ (Velősen és kicsit esetlenül fejezem ki magam, mivel kommentem meglapul majd a tiéd árnyékában)

  Amit ezzel kapcsolatban bővebben ki szeretnék fejteni, az az én fangirlségemmel függ össze. Ugyanis én is az voltam, egészen a 7. kötetig, amikor is megtörténik egy ominózus pillanat, ami teljesen elrontotta a manga valódi, tényleg király alkotást megérdemlő helyezését. (Remélem, hogy az igazi fanoknak nem kell elmagyaráznom, hogy mi is történt ^^”). Szóval én is átcsaptam a “megvilágosultak” csapatába, és most már értem, hogy anno nekem mit magyaráztak, mikor én mindenkit meg akartam győzni mangáról alkotott ideálomról. Szóval gyermekeim, nekem igazi mission volt “végig olvasni” a mangát. Habár nagyon szeretem Death Note világát, valahogy a végére már ez is a háttérbe szorult, és megmaradt bennem a kérdés: hogy akkor most meg kinek is van igaza? Nos, döntse el a jó nép ^^”.

  Mondjuk a mű elejéről szeretek még moralitással kapcsolatban felvetett kérdéseket feszegetni, de mivel nem szeretik, amiket karattyolok, mindenkit megkímélek.

  Félre téve a poénokat, megdícsérem azt az embert, aki eljut a 12. kötetig, és azt mondja: “Hm, nem éreztem semmi változást, tök kafa volt, meg minden.” Akkor valami hibádzik…, mert én jelen pillanatban még a 11. kötetet is ímmel-ámmal fogyasztom. (Szóval majd meg kell vennem, ha valamikor ki is akarom még olvasni ^^)

  Tény, hogy van valami a Death Note-ban, ami mégis csak jobbá teszi a többi között, és nem tucat termék az biztos. Hogy ki mit talált benne (Light, L, történet, filozófikus eszmefutattások), az mindegy. Lényeg, hogy a világot sújtó erkölcsi kérdések feltevése, feldolgozása ismét divatba jött, így az emberek megeszik. És én is szívesen állok a sorba, de azt meg kell mondjam, nem kérek repetát.

  Amolyan ellentmondásos a véleményem. Jó, mert jó. Persze a hibák miatt lett épp csak “jó”, és nem olyan, mint aminek régen állítottam.

 18. Hátööö. A post tetszik. Először értetlenül álltam a dolog előtt, hogy ez vagy tökjól összkreált irónia és gúny egyveleg, némi kis rajongással, vagy ha ezt komolyan gondolod, fordulj orvoshoz :D Amúgy szerintem nincs baj az animével, de az agyonajnározással meg hogy mindenki ezzel van újabban elfoglalva, annál inkább. Pl nekem az se tetszik, hogy Lightnak folyton “szerencséje” van, és inkább van neki az néha, mint esze… és persze hogy mindenki a kezére játszik, mert hogy is mehetne másképp?! Ez viszi előre a történetet… csak haragszo rá, ennyi :D Na nekem ez szúrt szemet, és ez nem tetszik.

 19. hát én értettem a legtöbb irónikus megnyivlánulást de amíg nem olvastam a kommentjeid azthittem komolyan gondoltad^^
  ja amugy az FBI feleséges a 7.-8. részben van :)[azt irtad h a 6. :)]

 20. Csak annyit fűznék hozzá, hogy szerintem Light-nak rengeteg pozitív tulajdonsága van és L kicsivel sem jobb nála, egyikük sem szeret veszíteni, így a story miatt minkettőjüknek veszíteni kellett.
  De akkor együzzünk ki egy döntetlenben és L meg Kira vagy Kira meg L legyenek mindketten elsők és én is megnyugszom!
  Soha nem második!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Éljen soká Yuki Eiri!!!! Sokboldogságot kívánok nekik!

 21. ……………………………………….._,,,,——-,,,__
  ………………………………….,,;:#ggg@@g;,……….‘`=-,
  ……………………………,,;$#^““`*#@@@g;,………….’=-,
  ………………………….,/$`…………….“#@@@#g,……………‘\,
  ……………………._,;f`…………………..,$@@@@#g,…………..“\,
  ………………..,/*&gp..+,_………………%*#@@@@g;,…………’\,
  …………….,./_`”>’…..`#$$#x;,…………,%@@@@@#g;,……….`\
  …………..,/ (…………`\….`\”*=,“\…….*&*%@@@@@g;,……….\
  ………..,/…,^=*#q,_,/`\…….`~..`-…….g$@@@@@@@#g,……..|
  ………./,;p8jq;,_……….;…………………….`%@@@@@@@#g;….|
  ……..,/.f,,,,_..`*8r-,…..;………………….,&@@@@@@@@@#./
  ……./.,$ `\,…`.-…&…./……………………`%@@@@@@@@$#/
  …..,/,$–__……..`\…./……………………….#$@@@##@@@@/
  …,/\…`’t-,__,;>`…./…………………………………..;`=””=.`;@#*
  .,/….`”~–~`’’….-`……………………………..,–”,~#-,.._*”`
  (………………………………………………….,….`””……,;`
  .`\,_……………………………………………..&`*-,,_-”`
  …….`-,_………………………………………../`…/
  ………….\…………………………………………..|

  I anguish’d. Mellesleg köszi a kommenteket, lol.

 22. imádom ezt a mesét mert kurva jó amikor kira gyilkól szómi szó ténylek ez a legjóbb anime sok olyan kitalált mesét látam amokor kira meg l sexelnek remélem ez nem igaz mert ha az még igziseb lesz az anime .

 23. Én nemrég néztem végig és azt kell mondjam nem semmi. Nagyon tetszik, de nem akarom agyondicsérni.
  Szerintem az NGE-t meg nem kéne fikázni. Nem mostani anime, de a legtöbb új anime egy kalap szar (pl.:Bleach, de vannak azért jók is). Engem az NGE sokkal jobban megfogott. Nem lehet és nem is tudom összehasonlítani a Death Note-tal, mivel a két sorozat cseppet sem hasonlít egymáshoz (szerintem), legalábbis a Death Note-ban nem láttam EVA-kat és hozzájuk hasonló bazinagy szörnyeket.

 24. teljes mértékben igazatok van! a DN a legkirályabb! XD és szerintem az is marad!!! jó hogy csináltál egy ilyen oldalt, szinte a számból vetted ki a szavakat

 25. én csak azzért nem lávvolom, eszt a mesét mert, kíra meg ell tull okos, és kevesebbszer dugnak mint, azzokon a jáoí szájtokon. na most, metyek meketetem a disznokat. :ĐĐ (ui: ez csak poén, komolyan ne vegyétek xĐ am a death note kiri.)

 26. Tényleg ez az eddigi legjobb anime amit láttam. Bár az értékelésben volt egy mondat amivel nem értettem egyet: “Kinek kellenek a homokos bleches shinigamik” Azért vegyük figyelembe h a Bleach is az egyik legnézettebb anime, nem véletlenül csinálják még minidig a részeket belőle. De ha mondanivaló szempontjából nézzük a dolgokat a Death Note ver mindent!!

 27. Nah, érdekes, hogy mióta először írtam ehhez a blogbejegyzéshez kommentet, én is látom, hogy elég népszerű lett. Néha-néha visszanézegettem deh még csak most jutottam el oda hogy írjak. Szóval a blog készítője nem rajongja körbe azokat akik remegve rajongják körbe a Death Notot :P Érdekes, hogy mióta elkezdték adni az animaxon a magyar Death Note részeket, azóta sokkal több DN rajongóval találkozok, bár ez magától értetődő, annak ellenére hogy kegyetlenül xar a magyar szinkron.
  Akit érdekel, nézze meg itt:
  http://www.videoplayer.hu/videos/play/149759
  Kuga volt olyan aranyos és angyali, hogy feltegye őket egészben, vágatlanul és jó minőségben. A szinkron már nyem az ő hibája :P
  Aztán ha már magyar szinkron, nézzétek meg ezt is:

  Szóval emlékszem amikor az egyetemen mutogattam az évfolyamtársaknak a japán szinkronos, angol feliratos Death Notot, senki sem vett komolyan. Talán a fogyasztói társadalom könnyebben bevesz egy bénább magyar szinkront is mint egy élvezhető szinkront, felirattal? Persze ez hülye kérdés :D

  Akkor aki nem látta, az nézze meg a RENDEZŐI VÁLTOZATOT is:
  http://www.deathnote.tv/58-Death-Note-SPECIAL—Directors-Cut.html
  Ha még létezik a link, ha pedig nem, akkor torrentről könnyen le lehet tölteni, ha beírjátok hogy Death Note fridays, ki is fogja dobni. Bár ahogy elnézem, három új jelenet van benne, egy az elején, egy a végén és egy a közepén. Ebből az elején lévő inkább új jelenet és nem csak kimaradt jelenetként fogható fel, hanem inkább csak hozzátett.

  Ez se maradjon ki senkinek az életéből:

  Aki kezdő és annyira nem érzi életcéljának, hogy mindig ő mondja meg lejobban a frankót, annak még meg is van rá az esélye, hogy tetszen neki.

  Nah szóval. A Death Notnak nyilván vannak hibái. Bár jelenleg pont fáradt vagyok hozzá, hogy felidézzem mindet… kár hogy nem írtam fel őket :P
  Nah majd a legközelebbi megnézésnél. Én az angol szinkront bírtam egyébként. Nagyon szép tisztán beszélnek benne, tehát aki tanul angulul, ne hagyja ki :P
  Innen könnyen le lehet húzni DVD minőségben:
  http://www.mininova.org/tor/1377666

  Jah amúgy amikor én rátaláltam erre a blogbejegyzésre, az a baleset azért ért engem mert akkor még a google első 10 találatán belül volt a Death Note kifejezés keresésének eredményében.

  Nem toom. Én eléggé elfelejtettem volna a Death Notot, ha nem vesz körül sok-sok aranyos leányzó aki a remegve körberajongjuk a Death Notot kategóriába tartozik. Najó azért nem :D Vagy ha igen, tőlem ez akkoris dícséret nekik (ha esetleg olvasnák ezt… ja meg különben is hajnali félnégy).
  Szóval én néha előveszem a yutubon lévő DN paródiákat, meg azzal szórakoztatom magam, hogy különböző szinkronokkal letöltöm torrentről a DN részeket és megvizsgálom a szereplők hangjait :P
  Azért amikor először hallottam a magyar szinkront a másodperc tört része alatt azon kaptam magam, hogy fogom a fejem és percről percre egyre rosszabb lesz :) L torzított hangja is teljesen amatőr. Már mondjuk nem mintha a többi nem lenne az… olyan rosszul hangsúlyoznak…
  Egyelőre azt tom mondani, hogy a hangok a japánban és az angolban tetszettek a legjobban. Az angol azért tetszik talán jobban, mert azt értem is. Szinte alig van néhány mondat vagy szó amit nem értek belőle. Pedig még akkor kezdték kiadni az angol szinkronos részeket amikor először commentet írtam ehhez a blogbejegyzéshez…
  A francia szinkron se rossz. L torzított hangja szinte ugyanaz mint angolban vagy japánban.

  Ja igen, és a zenéket is le lehet még tölteni. A tipikus rajongóknak fel is lehet tenni mobil csengőhangnak, amit aztán hetente lehet cserélgetni…

  Ja persze meg ott a két Death Note film. Amiben teljesen más az egász történet. Aki L-t kedveli az örülhet :P Bár elég hülyén hal meg Light a végén… csak azért mert Ryuk megunja, hogy állandóan Lighttal van és már nem nagyon tud Light újat mutatni neki.

  Ja igen, meg még ott van a manga… és persze lehet menni animeconra kulcstartót meg matricát venni… :) Ahelyett hogy csináltatnátok szép pólókat valami minőségi helyen. Na mindegy, túl érdekes dolgokat én se tudok már mondani, csak gondolkoztam egy kicsit, hogy mekkora annak az esélye, hogy aki körberajongja a Death Notot és idejön és még ezt a hozzászólásomat is elolvassa… szóval ezen személyek életét akartam egy kicsit megszépíteni. Meg egy kicsit kiélni az írhatnékot. Nah, ha majd valami szalonképesebb is eszembe jut a Death Nottal kapcsolatban akkor talán nem leszek lusta leírni :P

  Sziasztok ;)

 28. A Zenéje jó, ennyi (Ami érthető, hiszen Hideki Taniuchi csinálta, aki az Akagi és Kaiji c. animék zenéjét is elkövette).

  Nem lenézően mondom, de neked tényleg ez a legjobb szórakozásod, hogy DN különböző szinkornhangjait hasonlítgatod össze? Ennél még a hangyaszámolás is produktívabb tevékenység (éd hasonló szintem szórakoztató).

 29. Hali!!!

  Sztem király Anime, bűr még nem néztem végig.Én japcsis szinkronnal, magyar fölirattal nézem és elég furcsa.
  Ti honnan töltöttétek a magyar szinkronos részeket? mert haverokkal tervezzük h egy nap összeülünk és elejétől végéig megnézzük az egészet. Death Note Maraton :)

  Szval ha vki tud magyar szinkronos oldalat akk kérem ossza meg velem msn-en: maagenta@freemail.hu

 30. Erre lehetetlen nem reagálni! Ha esedékes lesz, hol keressem? A saját blogodat “szennyezed” vele? Vagy vendékszerepelsz egyett errefelé?

  BTW, a bejegyzés 10 pontos. A hatása az én korlátozott kis elmémnek felfoghatatlan, pont elég elvakult sültbaromságot siekrült összeírni ahhoz, hogy ne lehessen komolyan venni.

 31. Nagyon jót nevettem a listádon, ami ugyan nem halál, de így is ütött. Bár szegény Code Geas-t többet gyaláztad a kelleténél, a többi nagyon átjött. XD Köszike. Okoztál néhány jó percet ezzel a tizes listával.

 32. jaj, még valami! nem Nar és Mello győzik le Light-tot. Hanem L. Mert L az, aki egy lépéssel mégis megelőzi a fiút, és értesítést küld a saját haláláról, amire aztán Light végül rácsesz… nem számított már ellenfélre.
  egyébként abszolút LightxL fan vagyok…

 33. karmaim reszelgetése közben roppant jót mókáztam rajta, köszi. [tényleg google első 10 találat.. :D]
  az első postok elolvasása után viszont felötlött bennem a kérdés, hogy vajh’ csak én vagyok átlagon felüli intelligenciával megáldva […], vagy tényleg létezik ember, aki ezt véresen komolyan tudja venni.
  najó, igazából csak a junglecommando által írt yaoifanficre hajtok, mindent bele, gyerekek. /m/
  [ps. és l nem csak hogy jézus, de az elveszett frigyládában egy death note van. sry, én csesztem el a zárat.]

 34. Jó, elég lesz, gyerekek. Miután a blog házigazdája háromszor is le kellett, hogy írja, hogy a postot NEM gondolta komolyan, már kicsit késő bebeszélni nekünk, hogy nem vagytok elvakult fanboyok, és fogtátok az “iróniát”.

 35. jó volt tetszett, bár az animét nem láttam még végig. nekem az volt a furcsa, hogy amikor light elfelejti a listás dolgokat, akkor tökre megváltozik, pedig sztem az alap gondolkodásmódjának meg kéne maradnia nem? igen, lightnak feltűnően sokszor van mákja.

 36. junglecommando
  Nem tudom, miért ne gondolhatná valaki, hogy az egész bejegyzés egy erős önértékelési problémákkal küzdő, magányos fag bag véresen komolyan gondolt agymenése (akkor se lenne kevésbé nevetséges). Más kérdés, hogy a fenti nyavajákkal meg nem áldott, ámde elvakult fanboy nem találna ennyi kapcsolatot a homoszexualitás és imádata tárgya között.

  (49; fanficet akarsz írni, vagy reflexből provokálod a népet?)

 37. “Mikor kijött a Death Note, sejteni lehetett, hogy inog a leggagyibb anime az Elfen Lied trónja”

  Ha így kezdődött volna akkor talán én is végíg olvastam volna. DN és a mögötte levő hype machine úgy szánalmas ahogy van.

 38. Szerintem felesleges ezen vacakolni hogy miután tömeg anime lett a death noteból, már nem divat remegő kézzel rajongani érte, pedig amikor még nem volt tömeg anime, akkor az a kevés (kevesebb) ember aki látta, még ugyanígy rajongott érte.

  Aki már 2006 vége felé elkezdte nézni, biztosan azt gondolja hogy jajj hogy lehet hogy még vannak akiknek ma is tetszik, pedig már annyiszor láttam vagy annyit hallottam már róla hogy már tényleg unalmas. Meg különbenis elkúrták a magyar szinkront meg Light+L yaoi :D

  Egyszer, vagy talán kétszer-háromszor érdemes megnézni azt kész.

 39. 47: nah és ameddig nem volt a cikk aljára írva az update rész, addig miből lehetett volna érzékelni az iróniát a cikkben? A nagy túlzásokból? :)

 40. :)kedves ez a naiv hozzáállás. láttam mindkét animét (Nge DN), de nemértem hogy miért kellene feltétlen sorrendetállítani köztük…..majd pár év múlva nézdmeg őket újból, és rájössz. hogy nem attól lessz valami a világ legjobb animéje hogy mennyire kedvelik a szereplőket…..saját véleménynek jó az írásod, de hogy emiatt legyen valami a világ legjobbja….áhh:D

 41. ^lol, imádom magyarországot, ha a nyomorékságot bányászni lehetne, nálunk még csákány se kéne.
  Készül a doujin egyébként.

 42. Én minden percét imádom. ó persze én még nem láttam túl sok animét, de szerintem a Death Note a legjobb kedvcsináló volt, ahhoz, hogy én is belemerüljek az animék világába.

 43. Őszintén tetszett a cikked. Elsőre (én is, mint sokan mások) nem véltem benne felfedezni az igencsak rejtett iróniát. :D De, mint ahogy a Death Noteot is kétszer néztem meg, ezt is elolvastam még egyszer. Na igen, akkor már világos volt. Ha elsőre nézed az anime tökéletesnek tűnik. De ez minden mással így van. (Legalábbis szerintem.) Továbbra is szeretem, és L is a szívem csücske, de nem állítom, hogy nincsenek benne hibák. (Mert ugye, semmi nem lehet tökéletes.) Mindíg nagyon nehéz rangsort felállítani, mert bár láttam vagy 150 animét, (kimondani is durva. – Mennyit ülök a gép előtt? :D) de van körül-belül 25 ami a favoritom. Na azok a legjobbak.
  Ez az L=Jézus teória annyira megrázott, hogy csak na. Ezt azért erős volt belerakni. Kicsit belemagyarázott elképzelés lenne. :D Még szerencse, hogy nem igaz.
  Erről a cikkről, és a kommentekről eszembejutott egy barátnőm, aki direkt nem néz meg olyan animét ami híres. Szerintem ez hülyeség. Nem azt mondom, hogy a híres animék feltétlenül jók, és csak azok a jók. De nem véletlenül váltak híressé.
  Jah és azért valami nem esett le teljesen: te most szereted a Death Noteot vagy nem? /Nem, nem arra godolok, hogy fanatikus vagy e… xD/ Na jó, bevallom én igen. :D
  Remélem sok ilyet írsz még. Boldogítod vele azokat, akik nem érzik az iróniádat, és ráébreszted néhány dologra azokat, akik felfogák. :D Szóval jó lenne ha írnál még!
  Na én búcsúzom. Baz’meg megint regényt írtam. Mint mindíg, mindenhova. xD

 44. Nagyon jó az anime!!
  Nekem mindenki tetszet, de a favorit: Ryuzaki Lawliet(L)
  Egy valami nem tetszik benne, a Szinkron Hangok
  Erre az egyre nem írnok semmit.
  Ami még érdekes, hogy Near hangja hirtelen a kicsit mélyből, felugrót egy magas női hanggá.
  Na de a lényeg: DEATH NOTE FOR EVER AND EVER

 45. Amelyik fiú rendelkezik olyan testalkattal, mint Mello.
  Az jelentkezzenXD
  Kiwi vok, de nagyon.
  Amugy az eléggé érdekes, hogy Mello Zabál csokoládét, Near meg hizik XD

  Amugy meg Mello a favorite! :P

 46. L! L! És L!:D
  Amúgy én senkinek sem szurkoltam, inkább csak vártam, hogy mi fog kisülni ebből az egészből.^^
  De L személyisége teljesen magávalragadott…:D
  Én igazán nem vagyok nagy anime fan de ez valami eszméletlen jóóóó!^^
  És a zenék, fantasztikusak!!!
  Csak ajánlani tudom mindenkinek!:)(De csak japánul!!! A magyar szinkron valami borzalmas..és miután mgnéztem japánul teljesen élvezhetetlen volt a magyar hang..:P Különösen Light hangja xD)

 47. Nagyon megmosolyogtatott ez tíz ok :D Szerintem eléggé érezhető volt, hogy irónikus az egész.
  Legjobb anime? Hát, szerintem ez szubjektív. Valakinek ez a csúcs, másnak másmilyen. Mindenesetre, szerintem jó kis története van. Engem az elgondolkodtatós része nyűgözött le, és persze az animációs része. :)

 48. Aha.
  Igen, a Death Note messzemenőleg a legjobb és leginkább értékelhető sorozat. Többször is megnéztem.
  De onnantól kezdve, hogy Ryuzaki meghalt, rendesen, fizikai fájdalmat okozott, ha néztem.
  Teljesen életunt lettem L halálával, képtelen vagyok elfogadni, mert én teljesen másként képzeltem az egészet. Mást vártam tőle. Valami olyat, ami még nem volt. Nem vagyok sem hülye, sem buzi, sem őrült, de L halála olyan váratlanul ért, és annyira nem illett számomra a sorozatba, hogy onnantól kezdve, teljesen megzakkantam. Teljesen odavagyok érük. Betegesen ragaszkodom ahhoz, hogy L, és Light, valójában teljesen egymásba szerettek. Ezt biztosan lehet azzal magyarázni, hogy lány vagyok, és túl érzelgős, meg bemagyarázok magamnak olyat, ami nincs, de kérlek ne mondjátok, hogy ti nem érzitek L és Kira között azt a mérhetetlen szenvedélyt! És természetesen Kira halála ezt csak fokozza. Ne legyenek egymás nélkül.
  Szóval ezzel csak azt szerettem volna elmondani, hogy a Death Note annyira fasza, hogy megzakkantam tőle. Számomra fizikai fájdalmat okoz L és Kira halála, ezért kivetítem rájuk a saját teljesen fölösleges és értelmetlen érzéseimet, és minden gondolatom akörül forog, hogy a halál még nem minden, és abszolút szeretik egymást. Pedig ők csak valakik agy,- és kézszüleményei. Na ők aztán tudnak valamit. Lehet, hogy megyek a Baktai útra.:)
  Jó éjt mindenkinek!

  Ja, és szerintem a szinkron kurva fasza.

 49. Szerintem ez a világ legjobb animéje.Nekem nagyon bejött és akármilyen hihetetlen én is L-t bírtam a legjobban.Zseniális elme.Még egy ilyen koponyát nem láttam.Near és Mello csak piskóták hozzá képest mert L már a kezdetek kezdetén tudta hogy Light Kira.Ellenben Near-ral és Mello-val akik csak utána az ő következtetéséből jöttek rá.Mondhat bárki bármit ez a legjobb és kész.

 50. A 65. számú komment után ehhez a bejegyzéshez postolni olyan érzés, mint bemenni egy nyílvános mellékhelységbe egy nyolcgyerekes roma családapa után, aki kizárólag Big Maceken él: egyszerűen akkora bűz van, hogy úgysem lehet semmi érdemlegeset véghez vinni.

 51. Hát, mit mondjak erre, ilyen szenny postot sem olvasok minden nap, pedig elég sokat szoktam a neten barangolni. Kezdem a címével, amit a google-ben láttam meg, mert rákerestem az animére és nem bírtam megállni, hogy rád ne klikkeljek. Fertelem. Eleve hibás, rossz, nem állja meg a helyét, hiszen millió fajtájú anime létezik. 1 minusz. A bevezetőd, enyhén szólva felháborító, én majdnem vmi csúnyát műveltem miatta a monitorommal. 2 minusz. Maga a cikk tartalma: szinte az egész egy hatalmas szánalomgyűjtemény, igénytelenség, egyenesen undorító. Más sincs benne, csak csupa banális dolog, a káromkodásról nem is szólva, de egyébként szinte semmi használható információ, ami van benne, az sem igaz. Lehet, hogy neked a kedvenc jeleneted a helikopter felrobbanásos szösszenet, de őszintén szólva ez kit érdekel?? Ráadásul L halála után az egész ellaposodott, sőt, unalmas lett, amin nagyon meglepődtem, hiszen ez a DEATH NOTE, ez nem lehet unalmas!! De pedig sajnos az lett. Káromkodás. Ez is egy élmény volt, lebuzizod a Code Geass-t, meg hasonlók. Hmm. De egy normális érvet nem tudtál felvonultatni, a neveken kívül. Olvastam olyan eredeti japán mangát, amiben ilyen nevek vannak: Ez, Eo, Hey. Ezek szted japán nevek? Meg különben is, kit érdekel, hogy mi a neve? Az az egy szem “L” betű mért fantáziadúsabb a számodra, mint a Zero?? De azért beismerem, volt benne pár értelmes mondat is a postban(olyan 30-70 % a szennyel ellentétben). A cikk végén lévő egyszem mondat is nagyon bejött: “Ha ezek után sem értesz egyet, hogy a A DEATH NOTE A VILÁG LEGJOBB ANIMÉJE, akkor TÉVEDSZ…”. jajj, hát ez kicsi egoizmusról vall tanúbizonyságot, no comment. De ami a legjobb, a legfaszább része az egésznek, az lezárása a dolognak, amiben bocsánatot kérsz, és mondod, hogy nem kell komolyan venni. KÖNYÖRGÖM!! Az előbb buziztál meg köcsögöltél le nem is egy animét. EZT LEHET NEM KOMOLYAN VENNI???!!! Meg ha leírtad, akkor valld is már magadnak!!! Döntsd már el, mit akarsz mondani! Utolsó dolog, ami tetszett még, az a “kifigurázás” szó, mait használsz. Haver, nemtom, mennyi idős vagy, de te fogalomzavarban szenvedsz. A kifigurázás azt jelenti, hogy egy dolognak a sajátos tulajdonságait felhasználva nevetségessé teszed azt, pl. a negatív tulajdonságok felnagyításával. Lásd Beliczai Balázst és Kiss Ádámot a Showder Klub-ban. Na, ők kifiguráznak. De te csak szimplán lebuzizod a neked nem tetsző meséket. Most gondolj bele, ha a Gamestarban olvasnád: “Hát nekem a Half-Life 2 nagyon tetszett, mert Gordon Freeman egész idő alatt meg sem szólal, és ez olyan misztikus, hogy Freeman fangirl lettem, de tegnap játszottam a Halo 2-vel, de az egy buziság, mert csak, és nekem nem tetszik.” Na, szóval érdekes lenne, annyi szent. Nade zárom soraimat, mert már nagyon hosszú lesz ez.
  Ui: azt mondod, olvassam el még1*, hogy megértsem, mit akarsz mondani. Kösz, kihagyom, elég volt egyszer is végigszenvedni ezt a hihetetlen magas színvonalú és szakszavakkal teletűzdelt bemutatót.
  Ui2: ja, és én ezt komolyan gondoltam, tessék komolyan venni.

 52. Komolyan mondom, nevettem. Már rég kiderült, hogy a bejegyzés túl hiteles fanboy-írás lett
  (épp a nyilvánvaló retardáltsága miatt), de ez az első alkalom, hogy felháborodást keltett.
  Ezzel bearanyoztad a napomat.

 53. Hát ez szerintem lol:):)
  Igazából kicsit el sem tudom dönteni, hogy te most szereted a Death Note-ot, vagy nem:D
  De vegyük úgy, hogy szereted, mert azt állítod:)
  És ezt az írásodat most belinkelem a blogomba, mert úgyis épp a Death Note filmeket rajongom körbe ebben a posztomban…
  bár az animét épp nem áldom, de nem baj…
  és a mangát is illene elolvasnom… amikor Raito börtönbe került, meguntam -.-
  És itt az ideje, hogy a letöltött temérdek Code Geasst is megnézzem^^ Kösz:)

  Pápás

 54. Már elindult a mangaka újjabb mangája: Bakuman. És még csak tizen akárhány fejezet jött ki,de itt még több fanszervizel, és itt nem csak yaoi^^.

  Tetszett az autista kifejezés, szerintem az egész Wammy-ház ilyen enyhén autistákkal van tele.
  És én ezért szeretem Near és Mello karakterét. Az egyiknek nincs személyisége, a másiknak meg nem jelent semmit az emberélet. Ezek miatt szokták nem szeretni őket. Szerintem ez egy ilyen enyhébb autizmusból fakad ami egész jól vég van vive.

  5. pontról a manga legmélyebb és legjobb gondolatát hagyták ki: A legvégén a kira imádok áldozatot mutannak be. Ez ősszefoglal tulajdon képpen mindent, hogy nincs eldöntve ki a jó és ki a rossz, meg egyébb vallási és etikai kérdéseket is ujra a felszinre hoz.
  Legalábbis én ezt a szerepet gondolom a jelenethez. Na ez maradt le az animeből ÉS EZÉR NEM A DEATH NOTE A VILÁG LEGJOBB ANIMÉJE.

  (A GINTAMA A VILÁG LEGJOBB ANIMEJE DE AZ KOMOLYAN)

 55. Atyaég! Mindig is tudtam, hogy vannak hülye emberek, de azért néha olyan jó rácsodálkozni a dologra. Komolyan mondom fogalmam nincs, hogy lehet valaki akkora IQ-betyár, hogy egy ilyen bejegyzésben nem veszi észre az iróniát. Messziről érezni a troll szagát és mégis..

 56. Bezony, jól szórakozok mennyire fájdalmas itt egy-két reakció.

  Hihetetlen, a gyerek szemébe nyomják az iróniát, és itt helyesel, hogy igen, a DN a világ legjobb animéje. :D

 57. OMG!

  Majdnem az összes kommentet végigolvastam! L egy büdös lóf*szt Jézus, én vagyok a Messiás!

  … na jó, vicceltem. Hát azért szörnyű amik itt születtek, nagyon nos… intelligens, bájos, kulturált és fürge gondolkodású emberkék örökítették meg magukat egy-egy kommentben. Én személy szerint 2, azaz két darab részt láttam a Death Note-ból… szerintem nem fogom tovább nézni. Nekem ez már túlságosan nagy brainstorming.:/

  Azért ezek a kommentelők mintha önmaguk karikatúrái lennének! :O

 58. atyaég. ebben az a durva, hogy amikor konkrétan leírja, hogy ironizál, még akkor sem jönnek rá nagyon sokan. :D
  én nagyon szeretem a Death Note-ot, ennek ellenére hamar leesett, hogy ez egy cinikus hangvételű bejegyzés… (és szerintem tök jól sikerült, nem értem, miért kell ezért rinyálni. :) )
  szóval az írás az tetszett, és annak ellenére, hogy magam is elég nagy fan vagyok, értékelem a posztot, mégpedig pozitívan. :)

 59. Ha te nem szereted a death note-ot az a te hibád, és nem más tehet róla… Mondjuk annak ellenére, hogy ellenszenves vagy mert totál L fan vagyok… Elég jól bánsz a szavakkal és gúnyos hangvétele ellenére eléggé jól fogalmazott kis lista volt…

 60. Jo lenne télleg ha lenne Halál Lista (Death Note) Nekem eddig a Dragon Ball Z & GT teccet de amikor végig néztem a Death Note-t akkor nagyon megteccet:), Light nak is nagyon jo a logikája de L.é az Super, Nagyon megdöbbentett a gondolkudásuk, de arra figyeltem fel h ez nem lehetetlen.!! Az a kár az egész filmben h L meghal. Ryuk az meg egy olyan haláli halálisten:P xD, Nagyon teccik az összes anime is de akk is a Death Note a legjobb, Death Note for EVERˇˇ^^
  X
  D
  X

 61. én inkább azokat a kommentelőket tartom viccesnek, akik itt bizonygatják, hogy “jaj de irónikus volt, jaj de gáz, hogy valakinek nem esik le”, satöbbi. amúgy az írás jó. :D

 62. Én szeretem ezt az anime- t , tényleg jók a fordulatok, DE N.I.N.C.S. BENNE HARC!!!!!!!!!!!! Persze, ezt lehet alra fogni, hogy újjat akartak a készítők, de akkor is nagyon nagyon kcsit, de untam egy pár részt, most az az ” egy ide egy oda”- részeben volt egy kis harc light és L között, de 1 fejrugás még nem a világ, nem szidni akarom, mert szeretem ezt az animet, csak hiányolom a harcjeleneteket!!!!!!!

 63. Ennél a bejegyzésnél már csak egy dolog zavar: már egy ideje nem tudom eldönteni, hogy ezek a kommentek direkt ennyire hülyék, vagy… bele sem merek gondolni az alternatívába.

 64. na ha már idekavarodtam …
  DN egy szutyok, nincs benne semmi loli akcio, mit ér anélkül egy anime. NGE legalább közelíti

 65. szerintem a leg jobb anime a világon a deathnote és nem értem mért kel fikázni az animét az a legjob anime egész magyarországon ugyhogy fejezétek be a fikázást L-röl és KIRÁ-rol mert ök a legjobbak az animében.

 66. egy anime nem csak az akcióról szól…a death note épp azt bizonyítja, hogy folyamatos fight meg vérengzés nélkül is lehet jó animét csinálni. sőt, a legjobbat! kard nélkül is lehet harcolni, ott van helyette a füzet… ezen mit nem lehet felfogni???

 67. Helló!

  Szerintem az anime vége gyalázatos ugyanúgy mint mello és near is L-hez képest borzasztóak kidolgozatlanok egyáltalán nem illenek bele az egészbe!!!
  Véleményem szerint ez lenne a legjobb anime ha nem ez lett volna a vége,így sírtam hogy végignéztem, még a filmes változat befejezése is korrektebb volt!!
  Véleményem ez az anime mintapéldája annak hogy egy véktelenűl jól kidolgozott,összerakott animét hogy lehet egy ilyen rossz befejezéssel porigrombolni:( szomorú voltam:(

 68. Szerintem mind a kettő jó,de nem lehet összehasonlítani mert nagyon más stílus!
  A death note egy jó történet ,gondolkozós,agyafúrt alkotás (csak borzasztó befejezéssel szerintem:)),a Bleach viszont megint más harcolós anime szintén jó történet vezetéssel karakterekkel,de azt még nem láttam végig de amit láttam az nagyon tetszik!:)

  Szóval én nem szivesen választanék a kettő közűl,de ha mégis akkor Bleach (de csak mert nem tetszett a death note vége!!)

 69. Véleményem a kommentelőkről, hogy el sem olvasták Zaizen írását, vagy csak nem értik, ami le van írva. (Annak ellenére, hogy az update elég világosan fogalmaz. :( )
  Mindkét esetben nagy NYAFFFFFF és :D:D:D

 70. Hello!
  Engem ez az anime nagyon mgfogott,és elolvastam amit írtál,de valami hiányzok belőle.Ezt nem lehet szavakkal megfogalmazni.Egyébként,ez az anime,azt is megmutatja,hogy nem minden sikerül jól,és nem jó mindennek a vége.Pl. Ryuzaki,az angyal meghal,és az élen marad a démon,Light.Ezt most nem azért írtam,mert gyűlölöm Light-ot,és imádom L-t.Nem.Csak ez az egyik nagy igazság.Dehát,nem mindennek jó a vége.És épp az izzítja a az emberek vérét,hogy mi,vajon mi fog történni.A jó,vagy a gonosz kerekedik fölül(?).L legyőzi-e Kirát?Vagy Kira kerekedik fölül L-en?Akármi is történik,nagyon izgalmas lehet.Miközben két zseni harcát látjuk,ott vannak még a halálistenek,és a lista,meg Misa,akik/amik mégjobban kiszínezik a filmet.És még a háttérben ott vannak a bűnözők,a Light-ot követő kémek,anomozók családja,és Ryuzaki(L) segédje,aki a végén Ryuzakival együtt meghal.
  És pont ez teszi érdekessé ezt az animét.És az emberek,már szinte úgy érzik,hogy ők maguk is részesek ebben,és ők is egy szereplő a sok közül.Beleélik magukat.
  Tehát,még ez is teszi olyan érdekessé,és különlegessé ezt az animét.
  Én mondjuk tudtam,de nagyon sajnáltam,hogy a végén Ryuzaki(L) meghal.Hiányzik a filmből a cukor zabálása,a magán kívüli viselkedése/modora,a telefonáláa,a görbe háta,csámpás járása,és még sorolhatnám.Én még sírva is fakadtam volna,ha nem állítom meg a videót.

  Mert ogy sajnos csak a 2. film feléig láttam,mégpedig addíi,hogy Light eldobta a halállistát,és most a nyomozóknak segít megtalálni Kirát.
  Aki tud,azt kérem hogy segítsen,mert nagyon szeretném már végignézni ezt az animét!!!!!!!: (
  Nagyon izgulok,hogy közben mi lesz?Mert csak rajz filmben láttam,de at is csak Ryuzaki halála felé….: (
  Aki tud valamit ajánlani,az írjon a http://hinata-inu.honlapepito.hu/ vk-ba,vagy erre a címre:kormosh@freemail.hu (!)

 71. amióta végig néztem a death notet és el is olvastam menthetetlen fan vagyok.az volt az első mangám és már régóta a deathnote a kedvencem.nagyon megváltoztam mióta megnéztem (elolvastam) kissé önimádó hajlamu beképzelt és elviselhetetlen lettem, és nem mosolygok mint régen csak ha valakivel történik valami rossz. tényleg megváltoztatta az életem. mindent kideritettem róla ami érdekel kivéve hogy mi matt igazi neve,azt sehol nem találtam… a code geass se rossz csak az a baj hogy a történet lényege egyezik a deathnotéval és mivel később jött ki feltételezhető hogy az egészet másolták (ráadásul rövidebb is) én inkább maradok a deathnotenál(ja és nem udok napi 4 óránál többet aludni ,nem hizom mégis folyton eszem…)
  izig vérig lightal vagyok mégis L az első számú kedvencem utána jöl light near és mikami

 72. Hát én észrevettem az iróniát… Meg kell, hogy mondjam, én is óriási Death Note fan vagyok, de a Yaoi-t gyűlölöm… Nincs undorítóbb dolog annál, minthogy 2 fiút (akik egyértelműen nem melegek) összepárosítanak… Valahogy ettől hányingerem van…
  Egyébként én az egész film + sorozat alatt L-nek drukkoltam… Persze tudom, mindenki azért támogatja inkább Light-ot, mert hogy “milyen helyes” meg így meg úgy… De sosem a külső számít…

  Visszatérve: szerintem nagyon jó kis anime, bár Ryuuzaki halálával mintha laposodna a történet…
  Nem sok részt láttam eddig, de letöltés folyamatban :D
  Mellesleg: Aki látta a special-t, az 2 féle képpen reagálhatott Ryuuzaki temetésére:
  1.Akik L-t szeretik jobban(köztük én is):
  Írtóra meggyűlölik Light-ot és elmondják róla, hogy milyen lóháton b@szott mocskos álszent görény… [És még inom vtam…]
  2.Light-pártiak:
  Tapsikolnak örömükben és elmondják, h “Milyen f@sza csávó már, hogy megmondta neki!”…

  Dehát mindenki gondolja azt, amit akar…

  U.i.: :D
  Én is valahogy -akaratom ellenére- olyan lettem, mint L… O_o

 73. Annak ellenére hogy csak kifigurázni akartál, sok igazság szorult belé, a Bibliai motivumtól kezdve stb. stb. Azt nem mondom, hogy a világ legjobb alkotása, de tagadhatatlan: felejthetetlen remekmű.

 74. 102.->Ayume said

  Igazad van. Ha valaki Light párti akkor L-t utálja. Ha valaki L párti akkor Light-et utálja. Én csak a 2 filmet láttam,és ott örülük hogy elöbb Light halt meg, és aztán L. A sorozatban kár hogy meghalt L, de végül Light is. Szóval ők ketten a főszereplők, és bárki bármit mond, jó a Death Not. Akinek nem tetszik annak nem, de biztos van olyan ami neked tetszik és nekünk nem.És hogy a világ legjobb animéja, ezzel ugy vagyok, hogy lehet neked más, de nekünk ez, és gondolj bele, mise mondjuk azt hogy amit te szeretsz az nem a legjobb anime.Ahoz képest hogy a film japán, L jól néz ki^^. Viszont a sorozatba Light helyesebb.

  Remélem értitek.xD

 75. Nekem L nagyon a szívemhez nőtt. Nem tudom miért, de a viselkedése szinte hasonlít az enyémhez, bár én nem vagyok olyan okos mint ő. De főleg a filmbeli L nagy számomra. Át tudom érezni az ő érzéseit. L kiváló és önfeláldozó.

 76. SZErintem mindenkinek más az izlése… valaki az akiciót,ninját,szerelmet,hentait,morbidot…stb….stb…DE A DEATH NOTE A LEGJOBB :))

 77. Sziasztok
  elsőnek is azt szeretném kérdezni hogy le lehet e másolni ezt a cikket a weblapomra mert nagyon jó kis hírecske!!
  Nagyon sokat tennétek ha fel lehetne tenni a weblapomra!!
  Kérlek-kérlek!!
  Amúgy ha tehetném vagy is hogy ha tudnák dolgozni akkor nagyon sok death note cuccot megvennék a mellet hogy Twilight cuccokat is de még nem tudok mert csak 13 vagyok :(
  Amúgy tényleg nagyon jó a death note és talán az is jó lenne ha a lista tényleg ilyen erővel bírna!
  Üdv:Kristen

 78. Sajnálom, de nem szeretném, ha másutt is megtalálható lenne ez a cikk, méghozzá két okból.

  Első ok, hogy ez az írás nem komoly. Mást jelentene, ha nem itt lenne, nem lenne többé vicc, hanem azzá válna aminek a kigúnyolására írtam.

  Második ok, hogy nem szeretem kiadni a kezemből a gyeplőt. Képzeld csak el: egy szép napon (akár holnap) arra ébredek, hogy hirtelen felindulásból, önkényesen, mondhatni szeszélyből el akarom pusztítani a kétes életművemet, DE ezt nem tehetem meg egy laza gombnyomással, hiszen egy darab nálad van, és előbb szólnom kell, hogy “szedd le kérlek”. Ezt nem akarom.

  Amúgy ez a blog elvileg korhatáros, csak szólok.

 79. Szépen leírtál mindent a death note csak a 3-dik kedvenc animém de ettől függetlenül nagyon király 2. naruto a 9 farkú rókadémonnal az élen és 1. helyezetem nem blech ahogy te leírtad hanem bleach.Télleg kira az oldal és a death note is már a filmet és a sorozatot is 2-szer megnéztem de azér nem fog változni az 1. helyezésem.Animéből nekem a bleach jön be.

 80. Te, nekem a Bleach,az FMA ,AVATAR,éS Deah Note A kedvencem.sorrendet nem tartok,csak ahogy megismertem.mindegyik ugyan olyan szinten van nálam.amúgy jól nyomod a szöveget,de a ,,blech”-es résznél bevertem volna neked egyet…..ahhoz,h valamit isteníts nem kell mást szapulnod.de amikor nem a Bleach-et káromoltad, akkor jókat röhögtem!!!

 81. helló nagyon jó lett a lista a code geas-ról nem nyilatkozok mer még nem láttam de most ettől a sok fikázástól kedvem támadt megnézni, hogy tényleg olyan szar e…
  ami a death note-ot illeti én kb egy részt néztem belőle. akkor nem tetszet, de lehet hogy azért mert pont a sztori közepén jártunk… a filváltozatot is megnéztem érdekes módon az tetszett.
  csak ennyit akartam hozzáfűzni.
  U.I.: nekem speciel pont L a kedvenc szereplőm ( meg Misa a maga elvetemült fangörl viselkedésével.)

 82. egyébként a bleachet is szeretem nem rosz kis anime de az állításodal egyet kell értenem. Ryuk (ha jól írtam) sokkal jobb arc :)

 83. Hali!
  Érdekes volt a végén, hogy tulképp mindent visszavontál “paródia” címszóval…
  A finom irónia tényleg túl finom lett ebben az otakukkal telezsúfolt világban (otakuk, nem megsértődni!).
  Bár kezdett derengeni a dolog azután, hogy minden, ami nem Death Note a “homokos” jelzőt kapta.
  Mindenesetre a legtöbbek tényleg így gondolják, szóval ezt a 10 érves dolgot nem igazán tudom hova tenni. Lehet velem van a baj?

 84. Teljesen egyetértek veled!!! Ez a Világ Legjobb Animéje!!!
  Nem is kell ok, egyszerűen jó. :D<3<3 Imádom!!! *-*

 85. Hali!
  Én csak annyit fűznék hozzá ,hogy Matt-nek igenis van igazi neve : Mail Jeevas ^^
  1ébként szuper a Death Note, már vagy 6x láttam, de ez örök kedvenc marad :3

 86. L és Light egymás komplementerei. (kiegészítik egymást)
  Lehet, hogy valójában nem is két különböző személy, hanem egy tudathasadásos elme két fele.
  L akkor jelenik meg, amikor Light elkezdi használni a Halállistát. Vehetjük úgy, hogy Light elméje ekkor hasad ketté. Light maga Kira, akinek a hatalom megszerzése, L pedig az az énje, aki le akarja állítani saját magát.
  Amikor Light elveszti az emlékezetét, és tényleg le akarja győzni Kirát, akkor a történetben is L irányítása alatt áll.
  Amint L meghal, Lightnak is meghal az a tudatfele, aki eddig valamelyest visszatartotta saját magát, így válik szörnyeteggé.
  A Death Note fő betétdala: Low of Solipsism. (keressetek rá youtube-on)
  A szolipszizmus jelentése (a wikipedia szerint): A lételméleti szolipszizmus annyit jelent, hogy tulajdonképpen csak én magam vagyok, rajtam kívül senki és semmi nincs. Minden létező csak a tudatom terméke.

  Persze nem kell elfilozofálni a Death Note-ot, de szerintem ez tök érdekes dolog.

 87. Mello karaktere majdnem ugyanúgy érdekes és összetett mint L-é meg Light. Sokan amikor először meglátják, egyből felordítanak: EZ MEG MI A ***? – ahogy én is. (Egyik ok volt, hogy L halála után majdnem abbahagytam a Death Note-ot, végül mégsem tettem.) Később rájöttem, hogy oka van, hogy Mello fiú létére úgy öltözik, mint egy nő; ez is jelent valamit. Szerintem azt jelképezi, hogy látszólag Mello bűnöző, még a Halállistát is használja, de igazából a jók oldalán áll.
  Mindenki eldöntheti magának, hogy Mello gay-e vagy nem. Én ezt egy idő után már nem tartottam fontosnak.
  Egyébként – mivel ő is gyilkolt a Halállistával – ugyanarra a helyre jut a halála után, mint Light, nem? Vajon ez a hely rosszabb vagy jobb, mint a Pokol?

 88. L az egész történet során úgy tud versenyt tartani Light-tal, hogy EGYSZER SEM HAZUDIK! (legfeljebb nem mond el mindent) Mekkora jó arc már! :D Természetesen ősellensége, Light mást sem csinál, csak folyton hazudik, még önmagát is becsapja, höhö.
  Egyébként az L és Jézus párhuzam egyáltalán nem marhaság. Kiváló észrevétel! Persze L nem egyenlő Jézussal, csak vannak közös motívumaik.
  Visszafele megyek az ABC-ben: N=Near M=Mello L=L+Light K=Kira és J=Jesus :D Najó, az utolsó csak vicc volt, de azon kívül mekkora már ez a sorrend! :)

 89. ….ééés igen! 2012.03.10. Banális algoritmuskavarodás végett eljutottam erre az oldalra.
  Azt kell mondanom, jót nevettem! :D Köszönöm, igazi nagy barmok megszólaltak itt :D

  Én ábszolúte pártatlan, elfogulatlan vagyok. 25 éves gépészmérnök, 2 éves párkapcsolatban élek, mely csodás :D Az életemet ha pár MAGYAR! szóban kellene kifejezni: Egy sikeres ember jól élt, gyakran nevetett és sokat szeretett. “milliomos vagyok” és igyekszem segíteni a világ pozitív változását békés eszközökkel.
  ….gőzöm sincs miről beszéltek jópáran, manga, codegeass meg fel sem tudom idézni :D (ez is egy külön világ, közületek pedig jópár embernek nem lenne köze az én szakmámhoz, így empatikusan megértem eme hiányosságomat és “unrajongásomat”) el mondhatom erről, hogy valóban “kínai” volt nekem. Egy szó mint száz! DEATH NOTE Most láttam másodszorra a sorozatot kb 2 év “köztes létet éltem nélküle” :D szóval, a szinkron BAROMIJÓ! azaz, L és Light hangja tökéletes, ez mindent vitt. Javította a többi bénázást (valóban mosolyogni való volt pl a ‘közvetítő géphangok, L, Kira stb, gyakran én nem is értettem :D’) A fő lényeg ez egy jó sorozat, érdemes megnézni. Jó zene, érdekes történet, van mondanivalója, persze mindenki mást és mást lát benne, a közös kontextusok megvannak, de a részletek szubjektívek. L halála után már eleve nem lehetett a sorozat addigi színvonalát fenntartani. Paradoxonhatás érvényesült, de ezt ám így is kellet lezárni! Egy halálisten ölte meg L-t! mely ellen egy ilyen logikai képességekkel megáldott férfijú sem tehetett semmit…azaz nem gondolhatott erre (azokra a körülményekre, hogy a halálisten beleszerethet egy asszonykába asz megmeni stb stb, mi a lófasz?? persze hogy senki fia nem gondol ilyenre, ha a nyomozást viszi)

  ……közben zabálok egy kis sovány tehén túrót, tejjel és műzlivel ugyanis edzettem egy gujántat ma. Kedves olvasóm 8 éve rendszeresen “testet építek” valójában a testemet tartom kordában vele és az egészségre is hajazom, melyet igazol az a tény, hogy 6 éve nem voltam beteg :D

  ……………………………………………….”MICSODA AGYMENÉS-t tolok itt .D”………………………………………………….

  közben hogy járkáltam ide oda má asse tudom hol jártam, de annyit nem ér, hogy egy rendezett szöveget alkossak.

  valahova visszatérve N és Mello helyzetüknél fogva nem lehettek érdekes szereplők….szerepük levezetés volt. Jagami Light “végjátéka” különösen tetszett. Az abszolút lehetetlen megtörtént számára, melyet így kezelt. Visszaugorva a lábmosós jelenet sokatmondó volt.

  Aki olvasott köszönöm, szép életet és jó elveket kívánok mindenkinek! ;)

  Üdv, G

 90. No…
  Már egy jó ideje nem írtak ide, én megteszem.
  Szóval eddig abban a tévhitben éltem, hogy neeem, a Narutónál meg a Bleach-nél nincsen jobb anime. Tévedtem. Most néztem meg a Death Note-t és az érdekes szinkron meg gyenge képminőség (Indavideon néztem) ellenére nagyon megfogott. Egyszerűen nem bírtam leállni vele a végéig.
  Nekem az egészben a legnagyobb tragédia L halála volt. Érdekes, ő pár pont rájött volna az egészre, 13 nap és megoldja az ügyet… erre meghal. Amit hiányoltam ezzel kapcsolatban az volt, hogy nem tudtuk meg a nevét. Bár lehet pont így volt jó. A másik ami bántott, hogy én azt hittem L-t Light fogja megölni, hogy jön ahhoz egy francos halálisten, hogy beleavatkozzon? Látszhat, hogy L volt a kedvenc karakterem. Viszont a végén amikor ott feküdt Light, “megjelent” előtte. A vége is nagyon jóre sikerült.
  Kár hogy ilyen rövid volt. (Ui: Bár L halála után csökkent a színvonal…)

 91. Eh, tegnap még annyit elfelejtettem odaírni, hogy a Jézusos dolog nem is olyan hülyeség…

 92. az Evat még nem fejeztem be de eddig nem rossz…
  a Code Geass nálam #1 és igazság szerint nem túlságosan érdekel hogy kinek jön be és kinek nem…
  @Notevil: fenét… sokszor hazudik… vagy te minek neveznéd azt mikor 3 meg 7 százalékról beszél Lightnak közben meg szinte teljesen biztos hogy ő Kira.
  Vagy egy másik jó példa mikor azt mondja hogy az első barátjának tartja miközben egyáltalán nem mint azt a DeathNote alkotója is megerősítette egy interjúban
  @Peti: De! A Jézus-dolog eléggé nagy hülyeség mivel L maga mondta a mangában (asszem mikor voice-csetelt az árvákkal de nem 100% mert elég rég olvastam) hogy szórakozásból old meg bűntényeket mert élvezi (nem mert olyan nagyon érdekli az emberiség) (bár tény hogy jobban megbecsüli az emberi életet mint mendjuk Mello, Lightról nem is beszélve)… és egyébként jah tényleg van jobb anime az immáron leghíresebb animévé vált DBZ koppintásnál de az egyértelműen NEM a DeathNote ami MESSZE NEM a világ legjobb animéje (bár a Bleachnél jobb…)

  1. Z elmondom neked L nem hazudott mert azokon a pontokon úgy gondolta h tényleg max csak annyi az esélye (szerinte [és remélte hogy igaza van]) és valóban a barátjának tartotta Light-ot

 93. A bejegyzés – a hozzá fűzött kommentek jelentős részével együtt – többéves, de ennek ellenére sem bírom megállni, hogy felszólaljak. Nekem senki se magyarázza meg, hogy a fenti sorok egyértelműen és félrediagnosztizálhatatlanul bűzlenek az iróniától! Észrevehető ugyan, hogy az író helyenként túlzásba esik és agymosott fanatikus módjára ontja magából a sületlenséget, de ebben az a legszomorúbb, hogy sokaknak nem kell félvállról véve poénnak felfogniuk ezt ahhoz, hogy ugyanilyen hangnemben nyilatkozzanak. Tényleg vannak, akik őszintén vélekednek így az imádatuk tárgyáról, nem is olyan nehéz beléjük botlani. Mindenesetre megnyugodtam, mikor zaizenjotaro leszögezte a végén, hogy görbe tükörnek szánta a postot. Bár a lábmosásos jelenet valóban Bibliai utalás, ezzel nem lőtt mellé, még ha nem is közvetlen felel meg L személye Jézusnak.
  Nekem egyébként kifejezetten tetszett a történetben, hogy egyik oldal pártját sem fogta igazán. A lezárásából még arra következtetne az ember, végül mégiscsak L-éknek adott igazat a készítő, ám jobban belegondolva másképp aligha végződhetett volna a sztori. Egyedül azt sajnálom benne, hogy ennyire összecsapták a végkimenetelét. “Az eredeti listát is meghamisítottuk, bibibí”, ennél valahogy nagyobb dobásra számítottam, feldühített, hogy ilyen pitiáner csekélység döntötte romba évek gondos munkáját. És nem, elsősorban nem azért szimpatizáltam Lighttal, mert annyira szépfiú lenne, hanem mert számomra sokkal kevésbé tűnt műmártír erkölcscsősznek, mint az úgynevezett “jó oldal” képviselői. Még a hatalom hatására pszichopatába fordulása is a karaktere emberi mivoltát bizonyítja, bárki bekattant volna a hasonló tevékenységtől. Az ominózus 65. kommentár megejtője meg egyszerűen lejáratta a női nemet az ömlengésével, maradt volna inkább csöndben…
  Na, ezennel befejeztem, nagy olvasóseregem úgysem lesz.

 94. Nekem ami nagyon tetszett az animében, hogy olyan jól kidolgozott volt, hogy csak ámultam. Végre nem egy olyan anime, amiben csak az látszik, hogy a karakterek szeme lassan nagyobb a fejüknél :D

 95. Kedves író, bocsi de már a cím is fájt, hogy ez a legjobb anime XD
  Ebből én azt következtetem, hogy TE nem láttál még ennél jobbat.
  ugyan is nem létezik ez a kifejezés “A legjobb anime” és amit a végére írtál…
  “Ha ezek után sem értesz egyet, hogy a A DEATH NOTE A VILÁG LEGJOBB ANIMÉJE, akkor TÉVEDSZ, és vagy nem láttad még, vagy menthetetlen Eva fanboy vagy, és a múltban élsz.”
  Kemény beszólásért én is adok egyet, Ha azt hiszed ez “A legjobb anime”, te nem láttál másikat…
  UGYANIS MINDENKINEK LEHET EGY, VAGY TÖBB KEDVENC ANIMÉJE, DE ATTÓL MÉG NEM LESZ AZ A LEGJOBB…
  Én nem ezzel szerettem volna kezdeni a commentet, de az a “TÉVEDSZ” az kicsit felbaszott, már bocs -.- de nem ez a kedvencem.
  Nah szóóval most hogy ezt kiadtam….
  A sorozat első fele nagyon tetszett! :)
  De miután L meghalt, már semmi értelme nincs annak amit csinál… megkellet volna ölnie a többi zsarut!
  És a vége… sokkal okosabbnak ismertük meg Light-ot, a végén kellett volna még történnie valaminek…
  DE legalább, hogyha már ilyen szar halált halt akkor még 1 dolgot hiányoltam belőle, A HALÁLISTEN HARCOT!!!
  (1. opening 00:52-től) egy ilyen jellevü Isten vs Isten harc vagy valami hasonló akciót képzeltem a végére,
  Helyette kaptam 1 “azthittem okos vagyok de mégse” jelenetet és egy szánalmas halált -.-
  Ezen kívül még szeretném értékelni a Death Note Filmet is.
  A Film nekem Sokkal Jobban Tetszett!!!
  (Anime összesítve: 15 óra ; Film összesítve 4 óra)
  A filmből kivették a lényegtelen, kicsit idegesítő jeleneteket, szereplőket.
  L nem hal meg, legalább is csak Light után.
  L helyére nem ugrik be Near a fehér hajú csávó, nem szerepel Mello, a vörös hajú testvére sem.
  Light csaja előbb meghal, de szinte ugyan úgy feláldozza.
  És igaz hogy ebből is szintén hiányoltam az Isten vs Isten harcot, de most leszögezem hogy Sokkal Elviselhetőbb a Befejezése!
  Végeredményében…
  Anime: 7/10 ; Film 9/10 :)

 96. Hm… magyarázd meg légyszíves hol clone a code geass? Semmi köze nincs a kettőnek egymáshoz…

 97. Amikor a tv-ben szó van egy sorozatgyílkosról, akkor az emberek miután hallották is a történetét (mármint a gyílkossá válását teljesen kivesézve lekövethették) nem tudják felfogni hogyan követhet el bárki is egy ilyen szörnyű cselekedetet. Ebben az animében pedig a szemünk előtt van egy sorozatgyílkos, és érdekes, hogy annyira hitelesen van megcsinálva, hogy még a nézőket is meggyőzi arról, hogy ő milyen “””jó””” célért cselekszik, s még a beszéd stílusa sem különbözik egy beteg, fanatikus gyílkosnak a beszédjétől… Kicsit, sőt nagyon-nagyon ijesztő azt olvasni itt, a kommentelők között, hogy pl. ,,én mindvégig neki szúrkoltam”. Tehát, ha egy ilyen sorozat formájában lenne bemutatva bármelyik gyílkosnak az élete meg az ideáljai, akkor az emberek még szúrkolnának is neki? MI A F….?

Ide követheted el a hozzászólásaid.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s